RECEPT: Rýchly čučoriedkový koláč zo špaldovej múky

Obsah článku

čučoriedkový koláč

Určite si urobila dobre, ak si si klikla na tento článok a máš chuť na niečo sladké. Tento koláčik ti nezaberie veľa času. Mám rada pečenie, ale len v prípade, ak nemusím dve hodiny tráviť pri rúre :) Tento koláč je jednoduchý na prípravu, no napriek tomu je chutný. Veď nie nadarmo sa hovorí, že v jednoduchosti je krása.

Čo všetko budeš potrebovať?

Základné suroviny

  • 2 vajíčka
  • 60 g trstinového cukru
  • 250 g bieleho nízkotučného jogurtu
  • 1 lyžica agáve sirupu
  • 200 g špaldovej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 400 g ovocia (čučoriedky)

Postup:

  • Ako prvé si zmiešaj vajíčka s cukrom a agáve sirupom. Trošku mixérom rozmixuj a pridaj biely jogurt. Nakoniec do zmesi primiešaj múku a kypriaci prášok. Hotové cesto vylej na formu s priemerom približne 24 cm, ktorú si vymastí kokosovým olejom a posyp špaldovou múkou. Ovocie najlepšie čerstvé umy a posyp na cesto. Peč pri 160 stupňoch 30 minút. Po vychladnutí môžeš podávať!

Prajem dobrú sladkú chuť!