Aj ty niekedy rozmýšľaš čo uvariť, aby to nebolo zas a znova to isté a aby to aj všetkým chutilo? Skús pripraviť knedlíčky z tofu a sóje do chutnej polievky. Zasýtia a majú naozaj výbornú chuť. V texte nájdeš aj moju polievku do ktorej sa tieto knedlíčky naozaj hodia.
Základné suroviny
- 200 g čerstvého droždia
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica majoránky
- 100 g tofu (môže byť ochutené podľa vlastného výberu)
- plátok masla
- 3 lyžice sójovej drte
- 3 dcl silného zeleninového vývaru
- 3 lyžice strúhanky
- krupica
- 1 vajíčko
- soľ a čierne korenie
Príprava a postup
- Zeleninový vývar nalej do misky a pridaj k nemu sójovú drť na cca. 30 minút.
- Cesnak pretlač a cibuľu nakrájaj najemno. Opraž ich na olivovom oleji, pridaj droždie a na miernom ohni ho nechaj rozpustiť.
- K tejto zmesi ďalej pridaj hotovú sójovú drť a plátok masla. Odstav zo sporáka.
- Zmes nechaj vychladnúť. Potom k nej pridaj vajíčko, majoránku, soľ podľa potreby, tofu nastrúhané najemno a strúhanku. Zmes zahusť krupicou a vypracuj tuhú hmotu. Ak máš hotovo, môžeš tvarovať malé, alebo väčšie guličky.
- Var ich vo vývare, alebo akejkoľvek polievke 7 – 10 minút. Tieto knedlíčky výborne chutia v cibuľovej polievke, recept nájdeš tu (v postupe len do bodu 7. kde už po 10 minútach varenia pridávaš knedličky).
- Hotovo!
Prajem dobrú chuť!