Akcia čoskoro končí

RECEPT: Knedlíčky z tofu a sóje do zeleninovej polievky

Zdieľať:

Aj ty niekedy rozmýšľaš čo uvariť, aby to nebolo zas a znova to isté a aby to aj všetkým chutilo? Skús pripraviť knedlíčky z tofu a sóje do chutnej polievky. Zasýtia a majú naozaj výbornú chuť. V texte nájdeš aj moju polievku do ktorej sa tieto knedlíčky naozaj hodia.

Základné suroviny

  • 200 g čerstvého droždia
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica majoránky
  • 100 g tofu (môže byť ochutené podľa vlastného výberu)
  • plátok masla
  • 3 lyžice sójovej drte
  • 3 dcl silného zeleninového vývaru
  • 3 lyžice strúhanky
  • krupica
  • 1 vajíčko
  • soľ a čierne korenie

Príprava a postup

  1. Zeleninový vývar nalej do misky a pridaj k nemu sójovú drť na cca. 30 minút.
  2. Cesnak pretlač a cibuľu nakrájaj najemno. Opraž ich na olivovom oleji, pridaj droždie a na miernom ohni ho nechaj rozpustiť.
  3. K tejto zmesi ďalej pridaj hotovú sójovú drť a plátok masla. Odstav zo sporáka.
  4. Zmes nechaj vychladnúť. Potom k nej pridaj vajíčko, majoránku, soľ podľa potreby, tofu nastrúhané najemno a strúhanku. Zmes zahusť krupicou a vypracuj tuhú hmotu. Ak máš hotovo, môžeš tvarovať malé, alebo väčšie guličky.
  5. Var ich vo vývare, alebo akejkoľvek polievke 7 – 10 minút. Tieto knedlíčky výborne chutia v cibuľovej polievke, recept nájdeš tu (v postupe len do bodu 7. kde už po 10 minútach varenia pridávaš knedličky).
  6. Hotovo!

Prajem dobrú chuť!

knedlíčky z tofu a sóje

Zdieľať: