Skúšala si už spojiť granátové jablko, kuskus a cícer? Ak nie, ukážem ti ako na to. Šalát, ktorý si budeme pripravovať je veľmi chutný a určite poteší aj v horúce dni, kedy nemáš chuť jesť teplé jedlá. V neposlednom rade nemôžem zabudnúť aj na to, aký je zdravý. Granátové jablko je plné antioxidantov a má osvedčené účinky pri zápaloch. Kuskus zabezpečuje dobré a ľahké trávenie a cícer má vysoký podiel vlákniny. Využíva sa hlavne pri diétách. Však už aj samotná fotka je doslova pastvou pre oči. Neodolala som a pripravila ti podrobný popis receptu.
Čo budeš potrebovať?
- 1 veľké, alebo 2 malé granátové jablka
- 200 g kuskus
- 250 ml kuracieho vývaru, alebo vriacej vody
- 1 ks citrón
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice sekanej mäty (môže byť aj koriander)
- 1 – 2 lyžice cícer (v konzerve)
- 50 g piniové oriešky
Postup prípravy
- Granátové jabĺčko si prekroj na polovicu a pomaly vydlabaj jadierka pomocou lyžičky. Snaž sa, aby tam biele časti okolo jadierok neboli.
- Kuskus daj do misky a zalej najlepšie horúcim vývarom. Môžeš aj vriacou vodou, ale vývar je určite chutnejší.
- Kuskus prikry fóliou po dobu 5 – 10 minút, kým sa nevytratí tekutina. Potom premiešaj, pridaj 2 lyžice olivového oleja, šťavu z citróna (podľa chuti) a nechaj ho vychladiť.
- Po vychladnutí pridaj jadierka granátového jablka, 2 lyžice cíceru, nasekanú mätu (koriander), olivový olej, soľ a čierne korenie.
- Vezmi si panvičku a na sucho opraž piniové oriešky. Pridaj do kuskusu.
- Všetko spolu poriadne premiešaj, na vrch postrúhaj troška kôry z citrónika, daj vychladiť a môžeš podávať.
Dúfam, že sa ti podarí a že sa stane obľúbeným receptom pripravovaným v tvojej kuchyni ! Prajem dobrú chuť.