Akcia čoskoro končí

RECEPT: Spoznaj nové chute. Kuskus s granátovým jabĺčkom a cícerom

Zdieľať:

kuskus s granátovým jabĺčkom a cícerom

Skúšala si už spojiť granátové jablko, kuskus a cícer? Ak nie, ukážem ti ako na to. Šalát, ktorý si budeme pripravovať je veľmi chutný a určite poteší aj v horúce dni, kedy nemáš chuť jesť teplé jedlá. V neposlednom rade nemôžem zabudnúť aj na to, aký je zdravý. Granátové jablko je plné antioxidantov a má osvedčené účinky pri zápaloch. Kuskus zabezpečuje dobré a ľahké trávenie a cícer má vysoký podiel vlákniny. Využíva sa hlavne pri diétách. Však už aj samotná fotka je doslova pastvou pre oči. Neodolala som a pripravila ti podrobný popis receptu.

Čo budeš potrebovať?

  • 1 veľké, alebo 2 malé granátové jablka
  • 200 g kuskus
  • 250 ml kuracieho vývaru, alebo vriacej vody
  • 1 ks citrón
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice sekanej mäty (môže byť aj koriander)
  • 1 – 2 lyžice cícer (v konzerve)
  • 50 g piniové oriešky

Postup prípravy

  1. Granátové jabĺčko si prekroj na polovicu a pomaly vydlabaj jadierka pomocou lyžičky. Snaž sa, aby tam biele časti okolo jadierok neboli.
  2. Kuskus daj do misky a zalej najlepšie horúcim vývarom. Môžeš aj vriacou vodou, ale vývar je určite chutnejší.
  3. Kuskus prikry fóliou po dobu 5 – 10 minút, kým sa nevytratí tekutina. Potom premiešaj, pridaj 2 lyžice olivového oleja, šťavu z citróna (podľa chuti) a nechaj ho vychladiť.
  4. Po vychladnutí pridaj jadierka granátového jablka, 2 lyžice cíceru, nasekanú mätu (koriander), olivový olej, soľ a čierne korenie.
  5. Vezmi si panvičku a na sucho opraž piniové oriešky. Pridaj do kuskusu.
  6. Všetko spolu poriadne premiešaj, na vrch postrúhaj troška kôry z citrónika, daj vychladiť a môžeš podávať.

Dúfam, že sa ti podarí a že sa stane obľúbeným receptom pripravovaným v tvojej kuchyni ! Prajem dobrú chuť.

Zdieľať: