Neskutočne zaujímavý recept s výraznými chuťami. Zároveň nenáročný na prípravu. Prekvapením bude zázvorové pivo. Ako to celé dopadne a akú chuť jedlo bude mať to zistíš len vtedy, keď si ho vyskúšaš pripraviť doma. Verím, že prekvapíš rodinu niečím novým a zaujímavým. Ja môžem len odporúčať. Tak poďme do toho!
Čo budeš potrebovať?
- 250 g bryndze
- 60 g tmavého pečiva (chlebík)
- 4 ks vajíčok
- 40 g strúhanky
- sezam, ľanové semienka
- olivový olej
- rukolu
- 120 g hrušky
- 200 g cukru
- med
- balsamico
- troška zázvoru
- 250 ml zázvorového piva
Ako budeš postupovať?
- Chlebík najlepšie tmavý toastový si narež na kocky. K nemu primiešaj bryndzu a rukou masu spoj. Vytvaruj guličky. Na jednu osobu pripadá 5 guliek.
- Guličky obaľ vo vymiešanom vajíčku a potom v zmesi strúhanky, sezamových a ľanových semienok.
- Následne si na panvičku daj minimum olivového oleja a z každej strany guličky opeč. Po opečení guličky polož na servítku, aby z nich prebytočný olej odišiel.
- Medzitým si v miske priprav šalát.
- Zmiešaj rukolu, na tenké plátky nakrájanú hrušku a olivový olej. Šalát dochuť medom a olivovým olejom. Kto má rád aj balsamicom.
- Teraz si pripravíš ,,čatní,,
- Hrušku očisti a nakrájaj na kocky.
- Z cukru na panvici urob karamel, zalej zázvorovým pivom, vlož 3/4 hrušiek a všetko spolu var 10 minút.
- Pridaj najemno nakrájaný zázvor a zmes rozmixuj.
- Podľa potreby pridaj solamyl a dochuť soľou.
- Na spodok taniera daj šalát, pridaj guličky, zvyšné kúsky hrušky a prilej čatní.
- Čo je to čatní? Je to hustá omáčka typická pre indickú kuchyňu. Ide o označenie dochucovacích omáčok. Typické čatní je zmes korenia, byliniek, ovocia a zeleniny. Podáva sa obvykle s vegetariánskymi jedlami. Podobá sa omáčke, želé, ale môže byť aj suchšie.
Prajem dobrú chuť!