Akcia čoskoro končí

RECEPT: Bryndzové guličky s hruškovým šalátom a čatní na zázvorovom pive

Zdieľať:

Bryndzove guličky a hruškovy šalát

Neskutočne zaujímavý recept s výraznými chuťami. Zároveň nenáročný na prípravu. Prekvapením bude zázvorové pivo. Ako to celé dopadne a akú chuť jedlo bude mať to zistíš len vtedy, keď si ho vyskúšaš pripraviť doma. Verím, že prekvapíš rodinu niečím novým a zaujímavým. Ja môžem len odporúčať. Tak poďme do toho!

Čo budeš potrebovať?

  • 250 g bryndze
  • 60 g tmavého pečiva (chlebík)
  • 4 ks vajíčok
  • 40 g strúhanky
  • sezam, ľanové semienka
  • olivový olej
  • rukolu
  • 120 g hrušky
  • 200 g cukru
  • med
  • balsamico
  • troška zázvoru
  • 250 ml zázvorového piva

Ako budeš postupovať?

  1. Chlebík najlepšie tmavý toastový si narež na kocky. K nemu primiešaj bryndzu a rukou masu spoj. Vytvaruj guličky. Na jednu osobu pripadá 5 guliek.
  2. Guličky obaľ vo vymiešanom vajíčku a potom v zmesi strúhanky, sezamových a ľanových semienok.
  3. Následne si na panvičku daj minimum olivového oleja a z každej strany guličky opeč. Po opečení guličky polož na servítku, aby z nich prebytočný olej odišiel.
  4. Medzitým si v miske priprav šalát.
  5. Zmiešaj rukolu, na tenké plátky nakrájanú hrušku a olivový olej. Šalát dochuť medom a olivovým olejom. Kto má rád aj balsamicom.
  6. Teraz si pripravíš ,,čatní,,
  7. Hrušku očisti a nakrájaj na kocky.
  8. Z cukru na panvici urob karamel, zalej zázvorovým pivom, vlož 3/4 hrušiek a všetko spolu var 10 minút.
  9. Pridaj najemno nakrájaný zázvor a zmes rozmixuj.
  10. Podľa potreby pridaj solamyl a dochuť soľou.
  11. Na spodok taniera daj šalát, pridaj guličky, zvyšné kúsky hrušky a prilej čatní.
  • Čo je to čatní? Je to hustá omáčka typická pre indickú kuchyňu. Ide o označenie dochucovacích omáčok. Typické čatní je zmes korenia, byliniek, ovocia a zeleniny. Podáva sa obvykle s vegetariánskymi jedlami. Podobá sa omáčke, želé, ale môže byť aj suchšie.

Prajem dobrú chuť!

Zdieľať: