Blížia sa Vianoce, všetky si chceme pomaškrtiť na sladkých koláčikoch… a hlavne bez výčitiek. Tento recept na medovník je zdravý – posilňuje imunitu a pomáha aj pri nachladnutí a chrípke vďaka obsahu škorici a medu. Našla som ho v knihe Z fitka do kuchyne 3: Ako si osladiť život a nepribrať, veľmi ma zaujal, tak som ho rýchlo vyskúšala a nafotila pre vás recept.
Budeš potrebovať:
CESTO:
- 150 g rozmixovaných ovsených vločiek
- 3 lyžice medu
- 1/2 lyžičky perníkového korenie
- 1 lyžičku škorice
- 1/4 prášku do pečiva (najlepšie z DM drogerie markt)
- 1 vajce
- trochu mlieka (podľa konzistencie)
- 2-4 lyžice kokosového oleja
NÁPLŇ
- 250g jemného tvarohu
- 2 lyžice medu
POSÝPKA
- Hrsť drvených vlašských orechov
- Postrúhané cesto
Postup
1. Najprv si urob cesto tak, že všetky suroviny zmiešaj dokopy. Cesto si rozdeľ na 5 častí. Každú časť vyvaľkaj do krúžku a polož na plech (použi papier na pečenie). Nechaj piecť 5-10 min. na 180°C.
2. Vyšľahaj tvaroh s medom a daj do chladničky.
3. Keď budú kolieska hotové, nechaj ich vychladnúť. Potom si jedno koliečko nastrúhaj – použiješ ho na posýpku.
4. Nakoniec natri kolieska tvarohom a poukladaj na seba. Vrch posyp vlašskými orechmi zmiešanými si nastrúhaným kolieskom.
A HOTOVO!