Ovsený medovník s vlašskými orechmi

Blížia sa Vianoce, všetky si chceme pomaškrtiť na sladkých koláčikoch… a hlavne bez výčitiek. Tento recept na medovník je zdravý – posilňuje imunitu a pomáha aj pri nachladnutí a chrípke vďaka obsahu škorici a medu. Našla som ho v knihe Z fitka do kuchyne 3: Ako si osladiť život a nepribrať, veľmi ma zaujal, tak som ho rýchlo vyskúšala a nafotila pre vás recept.

Budeš potrebovať:

CESTO:

  • 150 g rozmixovaných ovsených vločiek
  • 3 lyžice medu
  • 1/2 lyžičky perníkového korenie
  • 1 lyžičku škorice
  • 1/4 prášku do pečiva (najlepšie z DM drogerie markt)
  • 1 vajce
  • trochu mlieka (podľa konzistencie)
  • 2-4 lyžice kokosového oleja

NÁPLŇ

  • 250g jemného tvarohu
  • 2 lyžice medu

POSÝPKA

  • Hrsť drvených vlašských orechov
  • Postrúhané cesto

Postup

1. Najprv si urob cesto tak, že všetky suroviny zmiešaj dokopy. Cesto si rozdeľ na 5 častí. Každú časť vyvaľkaj do krúžku a polož na plech (použi papier na pečenie). Nechaj piecť 5-10 min.  na 180°C.

2. Vyšľahaj tvaroh s medom a daj do chladničky.

zfitka3

3. Keď budú kolieska hotové, nechaj ich vychladnúť. Potom si jedno koliečko nastrúhaj – použiješ ho na posýpku.

4. Nakoniec natri kolieska tvarohom a poukladaj na seba. Vrch posyp vlašskými orechmi zmiešanými si nastrúhaným kolieskom.

A HOTOVO! 

banner-z-fitka-do-kuchyne-3-700-x-700-big.png

DANKA
  •  
  • 1
    Zdieľaní

Začni s našimi online kurzami ešte dnes

-90%
Novinka
-41%

Pozri si naše najnovšie články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}