Thajčania zeleninu a mäso upravujú tepelne veľmi krátko. Chcú totiž v jedle zachovať čo najviac vitamínov. Používajú minimálne množstvo oleja. Ich jedlá sú pikantné, na čo my nie sme až tak zvyknutí. Výraznú chuť využívajú v kari, koreninách, čili a bylinkách. Držia sa hesla čo neštípe, nie je zdravé. Dnes si pripravíme jednu zaujímavú polievku a ja pevne verím, že ti bude chutiť.

Základné suroviny

  • 100 g húb šitate, hlivy, alebo šampiňónov
  • 7 ks cherry paradajky
  • 5 ks chladené krevety
  • 2 cibuľky
  • hrsť hrášku
  • 1 PL rias arame
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1 ČL kokosového cukru
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL červenej papriky mletej
  • 1 ČL červenej pasty karí
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 limetka
  • 1 banán
  • hrsť petržlenovej vňate

Postup a príprava

  1. Kokosový olej rozohrej a orestuj na ňom cibuľku a krevety.
  2. Pridaj soľ, kokosový cukor, červenú papriku, karí pastu a restuj ešte chvíľku.
  3. Po orestovaní pridaj huby nakrájané na plátky, cherry paradajky prekrojené na polovicu, hrášok, riasy arame. Restuj 4 minúty.
  4. Hneď nato prilej kokosové mlieko, zeleninový vývar, šťavu z 1 limetky. Nechaj variť 5 minút.
  5. Nakoniec pridaj pokrájanú petržlenovú vňať a banán nakrájaný na tenké kolieska.
  6. Poslednú minútku povar a nechaj dôjsť pod pokrievkou.
  7. Hotovo!

Prajem dobrú chuť!

thajská polievka

Avatar
  •  
  • 11
    Zdieľaní

Začni s našimi online kurzami ešte dnes

-41%
-100%
Novinka

Pozri si naše najnovšie články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *