2. časť: Stravuješ sa zdravo? Zaraď do jedálnička cícer a priprav si z neho chutnú polievku

Obsah článku

Cícerova polievka s medvedím cesnakom

Ako sme si včera v článku písali, cícer je zdravá strukovina. Určite ho nevynechávaj zo svojho jedálnička. Dokáže veľmi dobre zasýtiť a dobiť energiou a oproti ostatným strukovinám nespôsobuje plynatosť. Pre naše telo je ľahko stráviteľný. Je zdravou a výživnou potravinou i pre tehotné ženy. Čo všetko obsahuje a aký chutný šalát sa dá z neho pripraviť sa dočítaš v článku v tomto odkaze.

Dnes si pripravíme výbornú polievku.

Cícerová polievka s medvedím cesnakom

Čo budeš potrebovať?

  • 400 g suchého cíceru
  • 5 ks mrkvy
  • 1 červená cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice tekvicového oleja
  • maslo
  • kari korenie
  • čierne korenie
  • drvená rasca
  • tekvicové semienka
  • medvedí cesnak

Ako budeš postupovať?

  • Ako som už spomínala v prvom recepte včera, cícer namoč na noc do vody, aby zmäkol. Do hrnca daj trošku masla a pridaj na drobno pokrájanú cibuľku, pretlačený cesnačik a za hrsť mrazeného, alebo čerstvého medvedieho cesnaku. Pridaj soľ, čierne korenie a drvenú rascu. Chvíľku orestuj. V kuchyni to bude krásne rozvoniavať :)
  • Pridaj mrkvu nakrájanú na kolieska, ešte chvíľku orestuj a zalej zeleninovým vývarom.
  • Ak je mrkva skoro uvarená, pridaj cícer, ktorý si si uvarila podľa návodu. Hrsť cíceru si odlož nabok.
  • Cícer sa varí dlhšie asi 50 minút. Ja si ho uvarím stále skôr.
  • Na záver celú polievočku rozmixuj ponorným mixérom a pridaj zvyšnú hrsť cíceru.
  • Polievočku ochuť tekvicovým olejom, čerstvým medvedím cesnakom a tekvicovými semienkami opraženými nasucho.

Prajem dobrú chuť!