RECEPT: Mušličkové cestoviny plnené špenátom

  • 12
  •  
  •  

Máš chuť na výbornú večeru? Tak potom si určite správne na stránke akadémia krásy. Dnes si spolu pripravíme výborné cestoviny. Cestoviny v tvare mušličiek budeme plniť špenátom a s tofu. Ani na chutné sušené paradajky sa nezabudlo. Poďme teda na to!

Získaj prístup ku všetkým našim Online kurzom a videám vďaka Členstvu.
Iba teraz za 500€ 1€ na prvý týždeň!

Zistiť viac

Základné suroviny

  • 14 veľkých cestovinových mušlí
  • 20 menších strúčikov cesnaku
  • olivový olej
  • 2 PL jablčného octu
  • 2 ČL limetkovej šťavy
  • 4 hrste špenátu baby
  • 500 g paradajkového pretlaku
  • sušené paradajky v oleji
  • zelené olivy
  • bazalka, tymián, oregano
  • soľ

Postup, príprava a pečenie

  1. Cestoviny uvar podľa návodu. Po uvarení ich prepláchni a nechaj odkvapkať.
  2. Rúru si predhrej na 190 stupňov. Na pekáč kvapni trošku olivového oleja a jemne ho ním potri.
  3. Na panvičku daj olivový olej. Nechaj ho rozohriať a pridaj cesnak nakrájaný na jemno. Orestuj ho, ale pozor len krátko.
  4. Paradajkový pretlak zmiešaj so sušenými paradajkami. Nezabudni osoliť a dodať bylinky. Najlepšie tie, ktoré som napísala v základných surovinách.
  5. Tofu prerež na menšie kusy. Vlož ho do nádoby, pridaj ocot a limetkovú šťavu. Ďalej pridaj popražený cesnak spolu s olejom a všetko s tyčovým mixérom rozmixuj. Vznikne ti jemná pasta.
  6. Na panvičku daj špenát s 2 lyžicami vody. Špenát povar 3 minúty.
  7. Hotový špenát oceď a ešte s rukami vyžmýkaj. Nakrájaj ho najemno a pridaj k paste. Pastu premiešaj už len lyžicou.
  8. Touto pastou naplň všetky mušle, polož ich do pekáča a podlej ich paradajkovou omáčkou.
  9. Mušle ešte posyp olivami a peč 35 minút.
  10. Hotovo!

Verím, že sa ti dnešný recept páčil a že si ho doma vyskúšaš. Prajem dobrú chuť!

muslicky-s-tofu-a-spenatom

 


  • 12
  •  
  •