RECEPT: Cottage syr s červenou repou a čerstvou rukolou

Obsah článku

Tento šalát je veľmi zdravý. Je plný kyseliny listovej, ktorá je veľmi dôležitá pre tehotné ženy. Jediný kto si musí dávať veľký pozor pri jedení červenej repy si diabetici. Obsahuje vyššie množstvo sacharidov. Najzdravšia je surová repa alebo vylisovaná šťava.

Základné suroviny

  • 200 g cottage syr
  • 500 g červenej repy čerstvej
  • 1 strúčik cesnaku
  • čerstvý tymian
  • soľ a čierne korenie
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice medu
  • 4 lyžice červeného vínneho octu
  • 1 a 1/2 hrste rukoly
  • čerstvá mäta
  • šťava z pol citróna
  • parmezán na posypanie

Príprava a postup

  1. Čerstvú repu umy a daj variť spolu so strúčikom cesnaku a zväzkom tymianu v osolenej vode domäkka.
  2. Potom červenú repu ošúp, nakrájaj na tenké plátky a prelož do misky.
  3. Pridaj 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice medu, 4 lyžice červeného vínneho octu a 1 lyžicu nasekaného tymianu.
  4. Celé to ochuť morskou soľou a mletým čiernym korením. Chvíľku nechaj šalát odstáť.
  5. V druhej miske si medzi tým zmiešaj mätu a rukolu. Pridaj čierne korenie, soľ a šťavu z citróna. Zľahka premiešaj.
  6. Na tanier polož červenú repu, pridaj do stredu cottage syr a navrch ochutenú rukolu.
  7. Kto chce, na záver môže pridať pár hoblín parmezánu a tekvicové semienka.
  8. Hotovo!

Prajem dobrú chuť!

šalát z cvikly