Máš chuť na výbornú večeru? Tak potom si určite správne na stránke akadémia krásy. Dnes si spolu pripravíme výborné cestoviny. Cestoviny v tvare mušličiek budeme plniť špenátom a s tofu. Ani na chutné sušené paradajky sa nezabudlo. Poďme teda na to!
Základné suroviny
- 14 veľkých cestovinových mušlí
- 20 menších strúčikov cesnaku
- olivový olej
- 2 PL jablčného octu
- 2 ČL limetkovej šťavy
- 4 hrste špenátu baby
- 500 g paradajkového pretlaku
- sušené paradajky v oleji
- zelené olivy
- bazalka, tymián, oregano
- soľ
Postup, príprava a pečenie
- Cestoviny uvar podľa návodu. Po uvarení ich prepláchni a nechaj odkvapkať.
- Rúru si predhrej na 190 stupňov. Na pekáč kvapni trošku olivového oleja a jemne ho ním potri.
- Na panvičku daj olivový olej. Nechaj ho rozohriať a pridaj cesnak nakrájaný na jemno. Orestuj ho, ale pozor len krátko.
- Paradajkový pretlak zmiešaj so sušenými paradajkami. Nezabudni osoliť a dodať bylinky. Najlepšie tie, ktoré som napísala v základných surovinách.
- Tofu prerež na menšie kusy. Vlož ho do nádoby, pridaj ocot a limetkovú šťavu. Ďalej pridaj popražený cesnak spolu s olejom a všetko s tyčovým mixérom rozmixuj. Vznikne ti jemná pasta.
- Na panvičku daj špenát s 2 lyžicami vody. Špenát povar 3 minúty.
- Hotový špenát oceď a ešte s rukami vyžmýkaj. Nakrájaj ho najemno a pridaj k paste. Pastu premiešaj už len lyžicou.
- Touto pastou naplň všetky mušle, polož ich do pekáča a podlej ich paradajkovou omáčkou.
- Mušle ešte posyp olivami a peč 35 minút.
- Hotovo!
Verím, že sa ti dnešný recept páčil a že si ho doma vyskúšaš. Prajem dobrú chuť!