Akcia čoskoro končí

RECEPT: Lahodná bravčová panenka na figovej omáčke

Zdieľať:

panenka na figovej omáčke

Z bravčového mäska je najkvalitnejšie karé a takzvaná panenka. Určite vieš, že z panenky sa dajú pripraviť rôzne minútkové jedlá, čo najviac využívajú ľudia, ktorí nemajú čas na dlhšie varenie. Dnes ti ukážem, ako si jednoducho pripravíš jedlo, ktoré bude nie len na tanieri dobre vyzerať, ale rovnako výborne bude aj chutiť. Podávať sa bude na figovej omáčke.

Čo všetko budeš potrebovať, to sa dočítaš v článku.

Suroviny na prípravu panenky:

  • 400 g bravčovej panenky
  • 200 ml červeného vína
  • 2 šalotky
  • 5-6 sušených fíg
  • 2 lyžice balsamica
  • 1 a 1/2 lyžičky tmavého trstinového cukru
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie

Príprava a varenie:

  1. Panenku si opláchni a nechaj v celku. Osoľ ju, okoreň čiernym korením a posyp nasekaným rozmarínom.
  2. Na panvičku daj olivový olej a po zohriatí sprudka panenku opeč z každej strany.
  3. Potom hneď stíš plameň a panenku nechaj ešte 5 minút pozvoľna piecť. Po 5 minútach prilej červené vínko a nechaj variť ešte 5 minút.
  4. Na druhej panvičke si opeč nadrobno nakrájanú šalotku na olivovom oleji.
  5. Panenku vyber z panvičky, zabal do alobalu, aby nevychladla.
  6. Do vína pridaj opečenú šalotku, figy nakrájané na menšie kúsky, balsamico a trstinový cukor. Omáčku nechaj variť zhruba 10 -15 minút.
  7. Hotovú omáčku daj na tanier, pridaj upečenú nakrájanú panenku.
  8. Ako príloha sa hodia zemiaky s rozmarínom.

Prajem dobrú chuť!

Zdieľať: