Akcia čoskoro končí

Stravovanie podľa krvných skupín. Krvná skupina AB.

Zdieľať:

tofu so zeleninou

Posledný deň sa budeme zaoberať stravovaním podľa krvných skupín. Myslím, že všetko dôležité sme si už povedali v článkoch zverejnených v predchádzajúcich dňoch. Ak ale nepoznáš základy stravovania podľa krvných skupín, klikni na tento odkaz. Dnes teda končíme krvnou skupinou AB.

Krvná skupina AB: Táto krvná skupina sa vyskytuje len veľmi riedka. Píše sa, že ju má približne 5% populácie. Ľudia s touto skupinou môžu jesť potraviny z každej krvnej skupiny. Majú rovnaké zakázané a neodporúčané potraviny ako ľudia s krvnou skupinou A a skupinou B (okrem paradajok). Neodporúča sa jesť  červené mäso, fazuľu, pohánku, pšenicu a kukuricu.

Odporúčané potraviny: mliečne výrobky (nie však veľmi veľa, aby sa v tele nevytvárali hlieny), zelenina, morské plody, morské riasy a tofu.  Určite treba telu prispievať vitamínom C. Z mäsa jahňacina, králik, baranina a morka. Z byliniek: echinacea, hloh, zelený čaj, harmanček, ženšen, sladké drievko, lopúch. Z nápojov sa môže káva, biele vínko i červené, minerálne vody a sódovky. 

Zakázané potraviny: slanina, šunka, kukurica, teľacina, hovädzina, bravčovina, hus, kačica, sliepka, zverina, homár, ústrica, krab, sleď, chobotnica, údený losos, krab. Plnotučné mlieko, zmrzlina, plesňové syry, maslo, parmezán. Zo zeleniny: paprika, olivy, reďkovky a avokádo. Z ovocia: banány, mango, pomaranče, granátové jablko a kokosový orech. Zakázaný je kečup a marinády. Z alkoholu sú zakázané destiláty! 

TIP na dnes:

Tofu so zeleninkou na špíze:

  • 3 ks cuketa
  • šampiňóny
  • 3 ks baklažán
  • 2 ks cibuľa (červená a biela)
  • tofu syr
  • cherry paradajky
  • 2 PL šťavy z citróna
  • 2 PL olivový olej
  • 2 ks cesnak
  • soľ a čierne korenie

Postup: Ako prvé si nakrájaj zeleninku. Cibuľu a tofu na väčšie kúsky… Cuketu a baklažán na kolieska. Cherry  paradajky a šampiňóny nechaj v celku. Všetku zeleninu daj do misky.  Pridaj olivový olej, šťavu z citróna, pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie. Poriadne premiešaj a nechaj 10 minút marinovať. Vezmi si špajlu a postupne zeleninku napichuj. Daj na šporák grilovaciu panvičku, pridaj trošku olivového oleja a nechaj rozohriať. Na panvičku daj špíze a opeč z každej strany. Na špíze môžeš využiť zeleninu, ktorú obľubuješ (všimni si aj obrázok).

Prajem dobrú chuť!

Zdieľať: