Akcia čoskoro končí

RECEPT: Tortilla plnená kuracím mäsom, šampiňónmi a zeleninou

Zdieľať:

placka

Mám pre teba ľahký a zdravý recept na plnenú tortillu. Verím, že si ju obľúbiš ako ja. Tortilla je druh tenkého chleba pôvodom z arabskej kuchyne. Je vyrobená z pšeničnej, alebo kukuričnej múky. V Mexiku sa vyrába z kukuričnej múky a po zavinutí slúži ako základ, alebo ako príloha ku ďalším ingredienciám. Je veľmi známa. Jedia ju rovnako ako my na Slovensku chlieb.

Čo budeš potrebovať? 

Základné suroviny

  • 400 g kuracích pŕs
  • 6 ks čerstvých šampiňónov
  • 1/2 červenej a 1/2 žltej papriky
  • 6 ks cherry paradajky
  • 1/2 hlávky ľadového šalátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľka
  • biely jogurt
  • pažítka
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie a oregano
  • 4 tortillové placky

Príprava a postup:

  1. Kuracie prsia a zeleninu umy. Prsia nakrájaj na väčšie kúsky, osoľ a okoreň čiernym korením.
  2. Ľadový šalát nakrájaj na pozdĺžne plátky. Cibuľku a cesnak na menšie kúsky, šampiňóny a paradajky na štvrtinky a pažítku nadrobno. Papriku na tenké pásiky.
  3. Olivový olej rozohrej na panvičke, pridaj cibuľku spolu s cesnakom. Chvíľku orestuj. Po orestovaní pridaj kuracie mäso a šampiňóny. Miešaj až kým mäsko nebude skoro hotové a nakoniec pridaj papriku a paradajky. Kto má rád môže pridať oregano.
  4. Jogurt zmiešaj s pažítkou, soľou a korením.
  5. Na každú tortillu polož plátky ľadového šalátu, polej jogurtom a navrch daj hotovú zmes mäsa. Tortillu zabaľ.
  6. Pred podávaním tortilly ohrej 5 minút v rúre.

Prajem dobrú chuť!

 

Zdieľať: