Mám pre teba ľahký a zdravý recept na plnenú tortillu. Verím, že si ju obľúbiš ako ja. Tortilla je druh tenkého chleba pôvodom z arabskej kuchyne. Je vyrobená z pšeničnej, alebo kukuričnej múky. V Mexiku sa vyrába z kukuričnej múky a po zavinutí slúži ako základ, alebo ako príloha ku ďalším ingredienciám. Je veľmi známa. Jedia ju rovnako ako my na Slovensku chlieb.
Čo budeš potrebovať?
Základné suroviny
- 400 g kuracích pŕs
- 6 ks čerstvých šampiňónov
- 1/2 červenej a 1/2 žltej papriky
- 6 ks cherry paradajky
- 1/2 hlávky ľadového šalátu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľka
- biely jogurt
- pažítka
- olivový olej
- soľ, čierne korenie a oregano
- 4 tortillové placky
Príprava a postup:
- Kuracie prsia a zeleninu umy. Prsia nakrájaj na väčšie kúsky, osoľ a okoreň čiernym korením.
- Ľadový šalát nakrájaj na pozdĺžne plátky. Cibuľku a cesnak na menšie kúsky, šampiňóny a paradajky na štvrtinky a pažítku nadrobno. Papriku na tenké pásiky.
- Olivový olej rozohrej na panvičke, pridaj cibuľku spolu s cesnakom. Chvíľku orestuj. Po orestovaní pridaj kuracie mäso a šampiňóny. Miešaj až kým mäsko nebude skoro hotové a nakoniec pridaj papriku a paradajky. Kto má rád môže pridať oregano.
- Jogurt zmiešaj s pažítkou, soľou a korením.
- Na každú tortillu polož plátky ľadového šalátu, polej jogurtom a navrch daj hotovú zmes mäsa. Tortillu zabaľ.
- Pred podávaním tortilly ohrej 5 minút v rúre.
Prajem dobrú chuť!