Akcia čoskoro končí

RECEPT: Rizoto z pohánky a maslovej tekvice

Zdieľať:

Pohánku si nejako zvlášť predstavovať nemusíme. Už som ti o nej písala v predchádzajúcich článkoch, kde som ti ukázala aj pár receptov. Ak ale nevieš kde ich nájdeš, určite na stránkach akadémie krásy. Klikni na tento odkaz, alebo na tento odkaz.

Dnes nebudem pripravovať sladké jedlo. Pripravím rizoto z pohánky a maslovej tekvice. Tak sa poď pozrieť čo všetko budeš potrebovať a ako na to :-)

Základné suroviny

  • 1 a 1/2 šálky pohánky
  • 1 tekvicu maslovú
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 šálky silného kuracieho vývaru
  • čierne korenie a soľ
  • olivový olej
  • štipka muškátového orieška
  • parmezán
  • maslo ghee

Príprava a postup

  1. Cesnak nakrájaj na tenké plátky a cibuľu najemno.
  2. Na panvičku daj trošku olivového oleja, nechaj rozohriať a pridaj cesnak s cibuľkou. Chvíľku orestuj.
  3. Maslovú tekvicu očisti, nakrájaj na kocky a pridaj ku cesnaku a cibuľke. Dochuť soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
  4. Pekne ju orestuj z každej strany a zalej naberačkou vývaru. Tekvicu dus cca. 10 minút, kým ti troška nezmäkne. Ďalej pridaj pohánku a celú zmes premiešaj. Vývar pridávaj podľa potreby rovnako ako pri varení rizota. Var dovtedy, kým pohánka nezmäkne.
  5. Ak je jedlo hotové, pridaj ešte trošička masla ghee a nastrúhaný parmezán/ pár kúskov syra feta.
  6. Hotovo!

Prajem dobrú chuť!

rizoto z pohánky a maslovej tekvice

 

 

Zdieľať: