Pripravila som si pre teba jednoduchý a rýchly recept na pečený syr obložený so šampiňónmi, poliaty brusnicovou omáčkou. Výborne chutí ako predjedlo s toastom, ale aj so šalátovými listami pokvapkanými olivovým olejom a balsamicom. Navyše ako už vieš, kozí syr je veľmi zdravý. Kto moje recepty poctivo sleduje určite vie, o čom hovorím. O kozom syre som ti čo to už v minulom článku napísala, ak ale netušíš aké liečivé účinky má, klikni na tento odkaz. Nájdeš v ňom navyše recept na veľmi chutnú nátierku.
Vráťme sa ale k dnešnému receptu. Čo všetko budeš potrebovať?
- 150 g brusníc
- 1 lyžička cukru
- 3 ks šampiňóny
- 4 kolieska kozieho syra
- soľ, červené korenie
- lyžica olivového oleja
- 4 listy šalátu
- 1 zväzok tymiánu
Postup a príprava
- Čerstvé brusnice si očisti a umy. V troch lyžiciach vody rozpusti cukor a pridaj brusnice. Zhruba 8-10 minút ich podus.
- Šampiňóny očisti a nakrájaj na tenučké plátky. Kozí syr osoľ, okoreň a oblož plátkami šampiňónov.
- Kozí syr rozlož na plech, ktorý si si vystlala papierom na pečenie a každý kúsok pokvapkaj olivovým olejom.
- Pripravený syr zapekaj v predhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 8-10 minút.
- Hotový zapečený syr môžeš podávať na šalátových listoch, ozdobený kopčekom brusníc a kto má rád nech pridá posekané kúsky na sucho popražených orieškov a dvoma kúskami opečených toastov.
Prajem dobrú chuť!