Akcia čoskoro končí

RECEPT: Pečený kozí syr s brusnicovou omáčkou

Zdieľať:

Pečený kozí syr s brusnicovou omáčkou

Pripravila som si pre teba jednoduchý a rýchly recept na pečený syr obložený so šampiňónmi, poliaty  brusnicovou omáčkou. Výborne chutí ako predjedlo s toastom, ale aj so šalátovými listami pokvapkanými olivovým olejom a balsamicom. Navyše ako už vieš, kozí syr je veľmi zdravý. Kto moje recepty poctivo sleduje určite vie, o čom hovorím. O kozom syre som ti čo to už v minulom článku napísala, ak ale netušíš aké liečivé účinky má, klikni na tento odkaz. Nájdeš v ňom navyše recept na veľmi chutnú nátierku.

Vráťme sa ale k dnešnému receptu. Čo všetko budeš potrebovať?

  • 150 g brusníc
  • 1 lyžička cukru
  • 3 ks šampiňóny
  • 4 kolieska kozieho syra
  • soľ, červené korenie
  • lyžica olivového oleja
  • 4 listy šalátu
  • 1 zväzok tymiánu

Postup a príprava

  • Čerstvé brusnice si očisti a umy. V troch lyžiciach vody rozpusti cukor a pridaj brusnice. Zhruba 8-10 minút ich podus.
  • Šampiňóny očisti a nakrájaj na tenučké plátky. Kozí syr osoľ, okoreň a oblož plátkami šampiňónov.
  • Kozí syr rozlož na plech, ktorý si si vystlala papierom na pečenie a každý kúsok pokvapkaj olivovým olejom.
  • Pripravený syr zapekaj v predhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 8-10 minút.
  • Hotový zapečený syr môžeš podávať na šalátových listoch, ozdobený kopčekom brusníc a kto má rád nech pridá posekané kúsky na sucho popražených orieškov a dvoma kúskami opečených toastov.

Prajem dobrú chuť!

Zdieľať: