Akcia čoskoro končí

RECEPT: Paradajková polievka z čerstvých paradajok a byliniek, posypaná parmezánom

Zdieľať:

paradajková polievka

Ako sa vraví sto ľudí, sto chutí. Niekto ju varí z pretlaku, niekto z paradajok. Ja som ale toho názoru, prečo nepripraviť skutočne zdravú paradajkovú polievku z čerstvých paradajok a byliniek, ktorá chutí úplne inak, ako polievka, ktorú veľa žien pripravuje klasicky zo spomínaného paradajkového pretlaku. A nezabudnem ani na krásnu vôňu, ktorú môžeš naozaj cítiť pri čerstvých a skutočne dobrých zo záhradky vypestovaných paradajok. Myslím, že keď vyskúšaš túto variantu paradajkovej polievky, ktorú si dnes pripravíme, obľúbiš si ju natoľko, že ju začneš pripravovať už len takto. Tak sa poď so mnou pozrieť ako som postupovala a či sa ti natoľko zapáči, že si ju vo svojej kuchyni vyskúšaš.

Aké suroviny budeš potrebovať?

  • 6 ks čerstvých sparených paradajok
  • 1 mrkva
  • olivový olej
  • 1 veľká cibuľka
  • 4 strúčiky cesnaku
  • tymián
  • 1 čajová lyžička čerstvo nasekanej bazalky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • čierne korenie
  • bobkový list
  • mandľové lupienky
  • limetka
  • parmezán
  • biely jogurt

A ideme k vareniu :)

  1. Cibuľku si nakrájaj nadrobno spolu s cesnačikom a zľahka popraž na olivovom oleji spolu s mrkvou nakrájanou na tenučké kolieska. Pridaj spárené a olúpané paradajky.
  2. Zmes zalej vlažnou vodou do ktorej pridaj jeden bobkový list a tymián.
  3. Polievočku dochuť soľou a cukrom, čiernym korením a pridaj pár kvapiek limetkovej šťavy (zostane ti krásna farba paradajok).
  4. Primiešaj nakrájanú bazalku a všetko nechaj prejsť varom.
  5. Po prevarení daj hrniec zo sporáka nabok, vezmi mixér a rozmixuj polievku na jemno.
  6. Polievočku podávaj na tanieri spolu s čerstvou bazalkou, nastrúhaným parmezánom a 1 lyžicou bieleho jogurtu.
  7. Ozdob nasucho opraženými mandľami.
  8. Tak a to je všetko.

Na záver ti len poprajem dobrú chuť!

Zdieľať: