Dnes mám pre vás pripravený recept vytvorený v spolupráci s Blogerkou roka 2017 v kategórii Gastronómia. Veronika alias Lenivá kuchárka pripravuje rýchle, jednoduché a zdravé recepty, pričom obzvlášť rada pečie zdravšie dobroty s použitím menšieho množstva cukru a celozrnných múk.
Veronika pre milovníkov ovocných dezertov pripravila netradičné crumble, ktoré je kombináciou horúceho ovocia, chrumkavej posýpky a studenej zmrzliny prípadne gréckeho jogurtu. A aby ste sa nezľakli dlhej či zložitej prípravy, pozrite si video, ktoré vás presvedčí o jednoduchosti a chutnosti sladkého receptu. Ďalšie recepty nájdete na jej foodblogu.
Ingrediencie
- 500 g ovocia (ja som použila ringloty, čučoriedky a broskyne)
- 100 g trstinového cukru
- 2 ČL škorice
- 1 PL škrobu (kukuričného alebo zemiakového)
- 100 g jemných ovsených vločiek
- 50 g mletých orechov
- 30 g mandlí
- 4 PL mlieka
- 1 PL orieškového masla
Postup
1. Do misky presypeme umyté, na kocky nakrájané ovocie. Pridáme 50 g trstinového alebo kokosového cukru, 1 ČL škorice a lyžicu škrobu. Dobre premiešame a rovnomerne preložíme do menšieho pekáčika, v ktorom budeme crumble piecť.
2. Do druhej misky si navážime ovsené vločky, mleté orechy a mandle nasekané na menšie kúsky. Pridáme 50 g trstinového cukru, 1 ČL škorice, mlieko a orieškové maslo. Rukou dobre premiešame, aby nám vznikla sypká posýpka.
3. Na ovocie v pekáčiku rozprestrieme chrumkavú posýpku a rukou uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme pri 170 °C cca. 35 minút.
4. Hotové ovocné crumble servírujeme ešte teplé s kopčekom zmrzliny alebo s gréckym jogurtom. Prajem dobrú chuť!