Ak máš rada mäsko pripravované nasladko potom si tu správne. Dnes si totiž pripravíme tenučké medové rolky plnené brusinkami a syrom. Ak máš čerstvé brusinky, určite použi tie, jedlo bude chutiť naozaj dobre. Je ľahučké vhodné na obed i na večeru. Podávané bude na medovej omáčke s bielym vínom. Verím, že si pochutnáš.
Tak sa teda poďme pozrieť čo všetko budeš potrebovať.
Základné suroviny
- 4 plátky kuracích pŕs
- 2 lyžice medu
- 100 g masla
- 1 hrnček sušených, čerstvých brusiniek alebo zavaraných
- plátkový syr
- 1 lyžička rozmarín
- 1 dl biele vínko
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
- citrón
Príprava a varenie
- Mäsko opláchni a vyklep natenko. Ak máš veľké kuracie prsia kľudne ich daj na polovicu. Prsia osoľ, okoreň čiernym korením a pridaj rozmarín. Na každý kúsok polož plátok syra a trošku brusiniek. Mäsko zaviň do rolády pomocou špáradiel.
- Na panvicu daj olivový oleja a rolky sprudka opeč z každej strany. Krásne sa ti rolka uzavrie.
- Ak je mäso opečené dozlatista podlej ho troškou vody (nie veľa) a prikry na 5-10 minút na podusenie a stíš plameň.
- Po 10 minútach k mäsku pridaj maslo a med a miešaj kým sa nerozpustí. Prisyp brusinky, podlej bielym vínkom a nechaj krátko povariť. Omáčku ochutnaj, poprípade dochuť medom ak je málo sladká.
- Kuraciu rolku prekroj na 5 častí, ozdob plátkom citrónu a prelej omáčkou.
Výborne chutí s čerstvým šalátom. Prajem dobrú chuť!