Obľubujem rizoto na rôzne spôsoby, ale toto dubákové je naozaj TOP! Kto pozná dubáky a pripravuje z nich jedlá vie, že chutia a voňajú úžasne a dodajú jedlu nezabudnuteľnú chuť. Preto som si na dnes pre teba pripravila dubákové rizoto na ružovom víne a dúfam, že si ho aj ty pripravíš a bude ti chutiť. Tak sa poďme do toho pustiť.
Čo budeš potrebovať?
Základné suroviny
- 1,5 šálky ryže
- 3 hrste čerstvých dubákov
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 PL masla
- 2 dcl ružového vínka
- zeleninový vývar
- chilli
- soľ
- čierne korenie
- parmezán
Ako na to? Jednoducho a rýchlo :)
- Priprav si panvičku a nechaj ju rozohriať s 1 polievkovou lyžicou masla. Potom pridaj dubáky. Ak sú malé, prekroj ich len na polovicu, ak máš ale veľké, potom na menšie kúsky.
- Dubáky orestuj a pridaj trošku ružového vínka. Aké si zvolíš, to už nechám na teba.
- Vsyp ryžu, ktorú podlej zeleninovým vývarom. Ryžu var, sem tam premiešaj, poprípade pridaj znova vývar. Vývar sa bude postupne vyparovať.
- Ak je ryža takmer hotová pridaj 2 polievkové lyžice masla, znova podlej vínkom, vývarom a pridaj chilli. S chilli opatrne! Ryžu var takmer domäkka. Rizoto musí byť krémové.
- Na koniec už len osoľ a okoreň čiernym korením.
- Podávaj na tanieri spolu s nastrúhaným parmezánom.
Dúfam, že sa ti rizoto podarí. Prajem dobrú chuť!