Akcia čoskoro končí

RECEPT: Jemné dubákové rizoto na chutnom ružovom víne

Zdieľať:

dubákové rizoto na ružovom víne

Obľubujem rizoto na rôzne spôsoby, ale toto dubákové je naozaj TOP! Kto pozná dubáky a pripravuje z nich jedlá vie, že chutia a voňajú úžasne a dodajú jedlu nezabudnuteľnú chuť. Preto som si na dnes pre teba pripravila dubákové rizoto na ružovom víne a dúfam, že si ho aj ty pripravíš a bude ti chutiť. Tak sa poďme do toho pustiť.

Čo budeš potrebovať?

Základné suroviny

  • 1,5 šálky ryže
  • 3 hrste čerstvých dubákov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 PL masla
  • 2 dcl ružového vínka
  • zeleninový vývar
  • chilli
  • soľ
  • čierne korenie
  • parmezán

Ako na to? Jednoducho a rýchlo :)

  1. Priprav si panvičku a nechaj ju rozohriať s 1 polievkovou lyžicou masla. Potom pridaj dubáky. Ak sú malé, prekroj ich len na polovicu, ak máš ale veľké, potom na menšie kúsky.
  2. Dubáky orestuj a pridaj trošku ružového vínka. Aké si zvolíš, to už nechám na teba.
  3. Vsyp ryžu, ktorú podlej zeleninovým vývarom. Ryžu var, sem tam premiešaj, poprípade pridaj znova vývar. Vývar sa bude postupne vyparovať.
  4. Ak je ryža takmer hotová pridaj 2 polievkové lyžice masla, znova podlej vínkom, vývarom a pridaj chilli. S chilli opatrne! Ryžu var takmer domäkka. Rizoto musí byť krémové.
  5. Na koniec už len osoľ a okoreň čiernym korením.
  6. Podávaj na tanieri spolu s nastrúhaným parmezánom.

Dúfam, že sa ti rizoto podarí. Prajem dobrú chuť!

Zdieľať: