Nie sú fašírky ako fašírky. Ja viem, asi každá z nás sem tam neodolá tým klasickým vyprážaným z mletého mäsa od mamičky :-) ….. ale vráťme sa späť k tým naším dnešným. Myslím, že si ich rovnako obľúbiš. Sú chutné, zdravé, bez oleja a bez múky. Najviac sa hodia k čerstvému šalátu.
Základné suroviny
- 8 PL ovsené vločky
- 250 g tuniak vo vlastnej šťave
- 3 ks vajíčka
- 1 ČL majorán
- 1 ČL rasca
- štipka soli
- čierne korenie
- červená paprika mletá
- voda
Príprava a postup
- Ovsené vločky rozmixuj v mixéri. Pridaj všetky ostatné ingrediencie okrem vody.
- Lyžicou premiešaj zmes. Vodu pridávaj len vtedy, ak je zmes hustá. Zmes musí byť lepkavá.
- Mokrými rukami tvaruj malé guličky, alebo malé fašírky.
- Na plech daj papier na pečenie a poukladaj naň fašírky. Tie môžeš posypať ešte korením podľa vlastného výberu.
- Fašírky peč v rúre cca. 20 minút pri teplote 180 stupňov.
- Hotovo!
RADA: Do fašírok sa výborne hodia aj nakrájané sušené paradajky.
Jednoduché však :) prajem dobrú chuť!