Akcia čoskoro končí

RECEPT: Fašírky z ovsených vločiek a tuniaka bez vyprážania

Zdieľať:

Nie sú fašírky ako fašírky. Ja viem, asi každá z nás sem tam neodolá tým klasickým vyprážaným z mletého mäsa od mamičky :-) ….. ale vráťme sa späť k tým naším dnešným. Myslím, že si ich rovnako obľúbiš. Sú chutné, zdravé, bez oleja a bez múky. Najviac sa hodia k čerstvému šalátu.

Základné suroviny

  • 8 PL ovsené vločky
  • 250 g tuniak vo vlastnej šťave
  • 3 ks vajíčka
  • 1 ČL majorán
  • 1 ČL rasca
  • štipka soli
  • čierne korenie
  • červená paprika mletá
  • voda

Príprava a postup

  1. Ovsené vločky rozmixuj v mixéri. Pridaj všetky ostatné ingrediencie okrem vody.
  2. Lyžicou premiešaj zmes. Vodu pridávaj len vtedy, ak je zmes hustá. Zmes musí byť lepkavá.
  3. Mokrými rukami tvaruj malé guličky, alebo malé fašírky.
  4. Na plech daj papier na pečenie a poukladaj naň fašírky. Tie môžeš posypať ešte korením podľa vlastného výberu.
  5. Fašírky peč v rúre cca. 20 minút pri teplote 180 stupňov.
  6. Hotovo!

RADA: Do fašírok sa výborne hodia aj nakrájané sušené paradajky.

Jednoduché však :) prajem dobrú chuť!

fašírky z ovsených vločiek

 

Zdieľať: