Akcia čoskoro končí

3 TIPY RECEPTOV NA NANUKY: malinovo jahodový, jogurtovo pomarančový a hruškovo avokádový

Zdieľať:

malinovo jahodový nanuk

Čo tak vyskúšať domáci nanuk? Vyzerá a chutí naozaj skvele a výhodou je, že kombinovať môžeš akékoľvek ovocie, aké ťa napadne. Dnes som ale pripravila recepty na 3 druhy, kde som využila jahody, maliny, pomarančovú šťavu, či avokádo s čerstvým špenátom.

Malinovo jahodový smotanový nanuk

Základné suroviny na prípravu 4 ks

  • 60 g jahôd
  • 60 g malín
  • 100 ml pochúťkovej kyslej smotany
  • 5 čajových lyžičiek medu alebo práškového cukru

Postup

  • V prvej miske zmiešaj 60 g jahodovej zmesi s 1 a pol lyžičky cukru a rozmixuj
  • V druhej miske zmiešaj 60 g malín s 1 a pol lyžičky cukru a rozmixuj
  • V smotane rozmiešaj 2 lyžičky cukru
  • Priprav si formičky na nunuky a nalievaj každú zmes striedavo. Keď budeš mať formičky plné, vezmi špajľu a jemne premiešaj zmesi, aby sa ti vytvorila mozaika.
  • Daj na pár hodín do mrazničky. Chutia naozaj výborne!

Jogurtovo pomarančový nanuk

Základné suroviny na prípravu 4 ks

  • 150 ml 100% pomarančovej šťavy
  • 150 ml bieleho jogurtu
  • 1 polievková lyžica medu

Postup

  • Všetky suroviny zmiešaj a rozlej do pripravených formičiek na nanuky. Nechaj v mrazničke 4-5 hodín.

Avokádovo hruškový nanuk

Základné suroviny

  • 1 a pol hrušky
  • 1 banán
  • 1/2 uhorky
  • 1 avokádo
  • 2 hrste čerstvého špenátu
  • 1 polievková lyžica šťavy z limetky
  • 3 polievkové lyžice javorového sirupu, alebo agáve

POSTUP

  • Je dôležité, aby ovocie bolo zrelé. To očisti a daj do mixéru spolu s uhorkou, špenátom, šťavou  z limetky a sirupom.
  • Nalej do pripravených formičiek a nechaj v mrazničke zamraziť pár hodín.

Verím, že si pochutnáš!

Zdieľať: