Čo tak vyskúšať domáci nanuk? Vyzerá a chutí naozaj skvele a výhodou je, že kombinovať môžeš akékoľvek ovocie, aké ťa napadne. Dnes som ale pripravila recepty na 3 druhy, kde som využila jahody, maliny, pomarančovú šťavu, či avokádo s čerstvým špenátom.
Malinovo jahodový smotanový nanuk
Základné suroviny na prípravu 4 ks
- 60 g jahôd
- 60 g malín
- 100 ml pochúťkovej kyslej smotany
- 5 čajových lyžičiek medu alebo práškového cukru
Postup
- V prvej miske zmiešaj 60 g jahodovej zmesi s 1 a pol lyžičky cukru a rozmixuj
- V druhej miske zmiešaj 60 g malín s 1 a pol lyžičky cukru a rozmixuj
- V smotane rozmiešaj 2 lyžičky cukru
- Priprav si formičky na nunuky a nalievaj každú zmes striedavo. Keď budeš mať formičky plné, vezmi špajľu a jemne premiešaj zmesi, aby sa ti vytvorila mozaika.
- Daj na pár hodín do mrazničky. Chutia naozaj výborne!
Jogurtovo pomarančový nanuk
Základné suroviny na prípravu 4 ks
- 150 ml 100% pomarančovej šťavy
- 150 ml bieleho jogurtu
- 1 polievková lyžica medu
Postup
- Všetky suroviny zmiešaj a rozlej do pripravených formičiek na nanuky. Nechaj v mrazničke 4-5 hodín.
Avokádovo hruškový nanuk
Základné suroviny
- 1 a pol hrušky
- 1 banán
- 1/2 uhorky
- 1 avokádo
- 2 hrste čerstvého špenátu
- 1 polievková lyžica šťavy z limetky
- 3 polievkové lyžice javorového sirupu, alebo agáve
POSTUP
- Je dôležité, aby ovocie bolo zrelé. To očisti a daj do mixéru spolu s uhorkou, špenátom, šťavou z limetky a sirupom.
- Nalej do pripravených formičiek a nechaj v mrazničke zamraziť pár hodín.
Verím, že si pochutnáš!