Ideálnym pomocníkom pre teba na tento recept bude waflovač, ale ak ho doma nemáš, môžeš použiť aj panvičku a rôzne formičky ako sa používajú pri príprave vajíčok. Ak nevieš čo sú wafle prezradím ti, že ide o múčnik, z kysnutého alebo nekysnutého cesta. Pochádza z Francúzka a Belgicka. Podobne ako palacinky sa podáva s džemom, javorovým sirupom, čokoládou, orieškami či ovocím.
Dnes si pripravíme wafle s vlákninou, ovocím a javorovým sirupom.
Čo budeš potrebovať?
Základné suroviny
- 250 g celozrnnej špaldovej múky (2 hrnčeky)
- 6 ks sušených datlí
- 3 vajíčka
- 2 ČL prášku do pečiva
- 5 ks kakaových bôbov
- 1 ČL mletej škorice
- 2PL psyllium
- 1/3 hrnčeka kokosového oleja
- 1 a 1/2 hrnčeka mandľového mlieka
- 1/2 ČL himalájska soľ
Ako na to?
- Všetky spomenuté suroviny vlož do misky od mixéra a nechaj mixovať až kým nebudeš mať hladkú a mierne hustú zmes. Waflovač si nahrej (plochy potri troškou oleja) a cesto nalej do prístroja. Musíš rátať s tým, že cesto vo waflovači ešte podrastie, preto ho nedávaj veľmi veľa. Wafle upeč dochrumkava. Ak waflovač nemáš, nechaj si rozohriať panvičku a cesto nalej do pripravených formičiek, aby si dosiahla pekný tvar.
- Hotové wafle podávaj s čerstvým ovocím, javorovým sirupom poprípade troškou roztopenej čokolády. Ak chceš vyskúšaj ich natrieť bielym sladkým jogurtom. Chutia úžasne.
Prajem dobrú chuť!