Skvelý tip na šalát v horúce dni, kedy nemáme chuť na žiadne teplé jedlo. Je veľmi ľahký a určite ti naštartuje metabolizmus. Granátové jabĺčko je výborný antioxidant, obsahuje vitamín C a mnoho vlákniny. Píniové oriešky majú zasa blahodárny vplyv na naše cievy a znižujú hladinu cholesterolu v krvi. Čili paprička urýchľujú trávenie a vďaka tomu zrýchli metabolizmus zvýšením sekrécie žalúdočných štiav. A v neposlednom rade rukola. Obsahuje veľa vitamínov, podporuje imunitný systém, normalizuje hladinu cukru v krvi, prečisťuje cievy a dodáva energiu. Takže smelo do prípravy tejto výbornej vitamínovej bomby!
Čo budeš potrebovať?
Základné suroviny
- 100 g rukoly
- 1 čili paprička
- 2 hrušky
- 1 granátové jablko
- 1 červená čakanka
- 100 g gorgonzoly
- 20 g píniových orieškov alebo vlašských orieškov
Na dochutenie
- olivový olej
- balzamikový ocot
- med
- citrón
- soľ a čierne korenie
Postup prípravy
Hrušku zbav lupky a vnútra. Očistené ich priprav do misky. Do trošky olivového oleja pridaj citrónovú šťavu, med a balzamikový ocot. Vytvorila si marinádu. Hrušky vsyp do hotovej marinády a nechaj ich chvíľku marinovať. Potom si rozohrej grilovaciu panvičku a z každej strany hrušky s marinádou opeč. Je na tebe, či hrušky necháš prerezané len na polovicu, alebo ich prerežeš na menšie kúsky. Rukolu a čakanku umy, osuš. Zmiešaj s hotovými hruškami, dochuť soľou a čiernym korením. Pridaj čili papričku nakrájanú na tenké plátky, rozdrvenú gorgonzolu a posyp orieškami (na sucho opečenými na panvici) a jadierkami granátového jablka.
TIP: Ak máš rada hrušky a dobrý džús, klikni si na tento odkaz, kde nájdeš výborný recept.
Prajem dobrú chuť!