Určite to poznáš. Idete grilovať a rozmýšľaš čo všetko kúpiť a čo sa vôbec grilovať dá. Dnes ti ponúknem recept na výborný grilovaný Hermelín. Pripraviť ho je tak jednoduché, že ti s tým pomôžu aj deti :) a aspoň sa troška zabavia. Chutí naozaj výborne. Ako prílohu si väčšinou pripravím čerstvý šalát zo zeleniny s olivovým olejom. Tak sa poď so mnou pozrieť, aký recept som pre teba pripravila.
Cesnakovo citrónový Hermelín pripravený na grile
Základné suroviny
- 4 ks Hermelínu
- grilovacie korenie
- 1 kus citrónu
- 1 celý cesnak
- 4 stonky čerstvého tymiánu
- olivový olej
- soľ
- cukor
Ako na to?
- Z jednej hlávky cesnaku vyber 2 strúčiky a zbytok cesnaku zabal do alobalu a ugriluj. Ak je cesnak upečený nechaj ho vychladnúť. Vytiahni ho z alobalu na tanier, zbav ho šupky, osoľ, pokvapkaj citrónovou šťavou z polovice citrónu a posyp grilovacím korením. Celú túto zmes vidličkou popretláčaj. Vznikne ti pasta.
- Zvyšné 2 strúčiky cesnaku nakrájaj na tenké plátky a pokvapkaj ich citrónovou šťavou.
- Priprav si 4 Hermelíny, ktoré potri pastou, ktorú si si vytvorila. Na každý Hermelín polož 1 plátok citrónu, ktorý posyp troškou cukru, pridaj plátky cesnačiku, vetvičku tymiánu a postrúhanú citrónovú kôru.
- Každý Hermelín zvlášť zakry kúskom papiera na pečenie, zabaľ do alobalu a z každej strany griluj 5-7 minút.
Verím, že ti takýto tip Hermelínu vyskúšaš pripraviť a bude všetkým chutiť.
Prajem dobrú chuť!