Akcia čoskoro končí

Carpaccio! Zoznám sa prosím a nauč sa 2 nové chutné recepty

Zdieľať:

Carpaccio s pestom Počula si niekedy slovíčko CARPACCIO? Ak nie, prezradím ti čo-to viac. Vyzerá na tanieri veľmi chutne a jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Čo však musíš nevyhnutne mať, je ostrý nôž a kvalitné mäso. Za carpaccio sa dnes označuje ,,čokoľvek jedlého,, čo je nakrájané na tenučké plátky. Talianska klasika je z hovädzieho mäsa, ale aj teľacieho, zveriny a rýb (tuniak, losos), mušlí, ale i z čerstvej zeleniny (repy), alebo ovocia.   Dnes si pripravíme lososové carpaccio na 2 spôsoby.

1. CARPACCIO Z LOSOSA S BAZALKOVÝM PESTOM

Základné suroviny:
  • 200 g čerstvého lososa
  • bazalkové pesto (bazalka, píniové oriešky, parmezán, olivový olej, soľ, čierne korenie)
  • olivový olej
  • rukola
  • cherry paradajky
  • parmezán
  • morská soľ
  • čerstvo namleté čierne korenie
Postup: Filet lososa očisti, zbav kostí a kože najlepšie i s tukom. Ten nechutí veľmi dobre. Rozkroj na tenký plát, osoľ a potri pestom. Pesto si priprav v mažiariku z čerstvej bazalky, parmezánu, olivového oleja, soli, korenia a píniových orieškov nasucho opražených. Potom lososa zabaľ pevne do potravinovej fólie a daj zamraziť. Stuhnutý filet nakrájaj na tenučké plátky na tanier, na ktorý si priprav rukolu. Lososa pokvapkaj olivovým olejom, ďalej postrúhaj parmezán, pridaj paradajky prekrojené na polovice. Všetko osoľ a okoreň. Chutí výborne!

2. CARPACCIO S CHILLI A ZÁZVOROM

Základné suroviny
  • 200 g lososa
  • čerstvé chilli
  • čerstvý zázvor
  • olivový olej
  • granátové jablko
  • čertvá bazalka
  • limetka
  • kôra z limetky
  • morská soľ
  • čerstvo nameleté čierne korenie
Postup: Filet znova ako v prvom recepte očisti a zbav kože. Nakrájaj ho na veľmi tenučké plátky do misky, osoľ a okoreň čiernym korením. Pridaj trošku úplne nadrobno pokrájaného zázvoru s troškou chilli papričky a postrúhanú kôru z limetky. Pridaj olivový olej, šťavu z limetky a zamiešaj. Na misku natiahni potravinovú fóliu a nechaj 1 hodinu v chladničke. Podávaj na tanieri s posypanými jadierkami granátového jabĺčka a čerstvou bazalkou. Prajem dobrú chuť!

Zdieľať: