Akcia čoskoro končí

RECEPT: Ovocné crumble, ktoré budeš milovať!

Zdieľať:

Dnes mám pre vás pripravený recept vytvorený v spolupráci s Blogerkou roka 2017 v kategórii Gastronómia. Veronika alias Lenivá kuchárka pripravuje rýchle, jednoduché a zdravé recepty, pričom obzvlášť rada pečie zdravšie dobroty s použitím menšieho množstva cukru a celozrnných múk.

Veronika pre milovníkov ovocných dezertov pripravila netradičné crumble, ktoré je kombináciou horúceho ovocia, chrumkavej posýpky a studenej zmrzliny prípadne gréckeho jogurtu. A aby ste sa nezľakli dlhej či zložitej prípravy, pozrite si video, ktoré vás presvedčí o jednoduchosti a chutnosti sladkého receptu. Ďalšie recepty nájdete na jej foodblogu.

Ingrediencie

  • 500 g ovocia (ja som použila ringloty, čučoriedky a broskyne)
  • 100 g trstinového cukru
  • 2 ČL škorice
  • 1 PL škrobu (kukuričného alebo zemiakového)
  • 100 g jemných ovsených vločiek
  • 50 g mletých orechov
  • 30 g mandlí
  • 4 PL mlieka
  • 1 PL orieškového masla

Postup

1. Do misky presypeme umyté, na kocky nakrájané ovocie. Pridáme 50 g trstinového alebo kokosového cukru, 1 ČL škorice a lyžicu škrobu. Dobre premiešame a rovnomerne preložíme do menšieho pekáčika, v ktorom budeme crumble piecť.

2. Do druhej misky si navážime ovsené vločky, mleté orechy a mandle nasekané na menšie kúsky. Pridáme 50 g trstinového cukru, 1 ČL škorice, mlieko a orieškové maslo. Rukou dobre premiešame, aby nám vznikla sypká posýpka.

3. Na ovocie v pekáčiku rozprestrieme chrumkavú posýpku a rukou uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme pri 170 °C cca. 35 minút.

4. Hotové ovocné crumble servírujeme ešte teplé s kopčekom zmrzliny alebo s gréckym jogurtom. Prajem dobrú chuť!

Zdieľať: