Táto restovaná zelenina na čínsky spôsob sa neskutočne hodí k ryži či cestovinám. Ak ale nie ste žiadne vegetariánky, určite i k rybe a kuraciemu mäsku.
Zázvor a čili paprička v šaláte tvoje telo zahreje.
Základné suroviny
- 2 PL slnečnicového oleja
- 30 g nesolených kešu orieškov
- 1/2 čili papričky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 až 3 cm koreňa zázvoru
- 1 kapia
- 200 g čínskej kapusty
- 2 – 3 ČL ustricovej omáčky
- 100 ml vody
Príprava, postup a varenie
Ak nemáš čínsku kapustu, môžeš ju nahradiť kučeravým, alebo toskánskym kelom. Chuť bude rovnako výborná.
- Kapustu, alebo kel opláchni a pokrájaj tak, aby si vynechala stredovú tvrdú stopku.
- Ostatnú zeleninu očisti a pokrájaj nadrobno.
- Na panvičke rozohrej 1 PL oleja. Pridaj orechy a peč ich dovtedy kým nebudú mať krásnu zlatú farbu. Určite budú voňať po celej kuchyni.
- Do druhej panvičky daj ďalšiu lyžicu oleja a opeč na ňom čili papričku, zázvor a cesnak. Potom pridaj listy z kapusty, alebo kelu, kapiu a vodu.
- Var 2 minúty prikryté. Po 2 minútach prilej ustricovú omáčku a zeleninu restuj dovtedy, kým sa voda nevyparí.
- Na záver primiešaj orechy.
Verím, že ti tento teplý šalát bude chutiť!