Akcia čoskoro končí

RECEPT: Restovaný čínsky šalát ktorý ťa zahreje

Zdieľať:

Táto restovaná zelenina na čínsky spôsob sa neskutočne hodí k ryži či cestovinám. Ak ale nie ste žiadne vegetariánky, určite i k rybe a kuraciemu mäsku.

Zázvor a čili paprička v šaláte tvoje telo zahreje.

Základné suroviny

  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 30 g nesolených kešu orieškov
  • 1/2 čili papričky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 až 3 cm koreňa zázvoru
  • 1 kapia
  • 200 g čínskej kapusty
  • 2 – 3 ČL ustricovej omáčky
  • 100 ml vody

Príprava, postup a varenie

Ak nemáš čínsku kapustu, môžeš ju nahradiť kučeravým, alebo toskánskym kelom. Chuť bude rovnako výborná.

  1. Kapustu, alebo kel opláchni a pokrájaj tak, aby si vynechala stredovú tvrdú stopku.
  2. Ostatnú zeleninu očisti a pokrájaj nadrobno.
  3. Na panvičke rozohrej 1 PL oleja. Pridaj orechy a peč ich dovtedy kým nebudú mať krásnu zlatú farbu. Určite budú voňať po celej kuchyni.
  4. Do druhej panvičky daj ďalšiu lyžicu oleja a opeč na ňom čili papričku, zázvor a cesnak. Potom pridaj listy z kapusty, alebo kelu, kapiu a vodu.
  5. Var 2 minúty prikryté. Po 2 minútach prilej ustricovú omáčku a zeleninu restuj dovtedy, kým sa voda nevyparí.
  6. Na záver primiešaj orechy.

Verím, že ti tento teplý šalát bude chutiť!

restovaná činska zelenina

Zdieľať: