Vedela si, že taká obyčajná paradajka pomáha tráveniu? Odporúča sa zjesť 2 paradajky denne. Výborne pôsobí pri pocite nafúknutého brucha a taktiež ako prevencia pred tvorbou žalúdočných vredov. Má pozitívne účinky surová i varená.

Dnes si ju pripravíme v teplom stave.

Základné suroviny

  • 6 ks paradajok
  • 1 balenie bazalkového tofu
  • 1 ks mozzarelly
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šalotka
  • baklažán – 6 plátkov (môžeš vynechať)
  • 1 celé vajíčko
  • čerstvá bazalka
  • soľ
  • čierne korenie
  • zelené olivy (množstvo podľa chutí)

Príprava a pečenie. Ako budeš postupovať?

  • Celý recept ti nezaberie viac ako pol hodinky. Je veľmi jednoduchý a chutný. Hodí sa ako hlavné jedlo, ale určite nič nepokazíš, keď ho ponúkneš aj ako predjedlo…
  1. Paradajky umy, vrch zrež a vnútro vydlab.
  2. Rúru si predhrej na 200 stupňov.
  3. Na olivovom oleji orestuj šalotku nakrájanú nadrobno, pridaj cesnak a nastrúhané bazalkové tofu. Zmes osoľ a okoreň čiernym korením. Sem tam premiešaj (10 minút).
  4. Zmes odstav a pridaj 1 vajíčko, olivy a nasekanú čerstvú bazalku.
  5. Ak máš rada baklažán, priprav si 6 tenkých plátkov. Tie osoľ a chvíľku počkaj. Pomôže odstrániť v baklažáne horkosť.
  6. Paradajky vlož do pekáča a naplň ich pripravenou zmesou. Každú paradajku zakry plátkom baklažánu a zvyškom vršku paradajky.
  7. Na dno pekáča daj trošku vody, paradajky pokvapkaj olivovým olejom, osoľ a okoreň.
  8. Peč cca. 25 minút.
  9. Podávať môžeš teplé, alebo vychladené.

Prajem dobrú chuť!

paradajky plnené syrom a olivami

Avatar
  •  
  • 9
    Zdieľaní

Začni s našimi online kurzami ešte dnes

-85%
-41%
Novinka

Pozri si naše najnovšie články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}