Akcia čoskoro končí

RECEPT: Krevety pripravené na masle podávané na čerstvom rukolovom šaláte

Zdieľať:

Krevety na masle s cesnakom

Len donedávna som ani netušila aké sú krevety chutné. Odrádzalo ma, ako vyzerajú, ale na druhej strane lákalo ochutnať ich. Našla som recept a pustila sa do prípravy. Chutili nám tak veľmi, že som sa rozhodla tento recept posunúť ďalej, aby si ho mohli vyskúšať aj tí, ktorí vôbec netušia ako ich pripraviť. Ver mi, že ti tak zachutia, že si ich budeš chcieť pripravovať doma častejšie. Čo určite odporúčam je nešetriť s cesnakom, pretože práve ten spolu s maslom dodá výbornú lahodnú chuť mäsku.

Čo budeš potrebovať na prípravu kreviet?

  • 500 g krevety
  • 100 g masla
  • 2 lyžice olivový olej
  • limetková šťava
  • štipka sušeného chilli
  • 4 veľké strúčiky cesnaku
  • soľ

A čo na prípravu šalátu?

  • rukolu
  • šťava z limetky + kôra
  • cherry paradajky
  • olivový olej

Ako postupovať?

  1. Na grilovacej panvičke si nechaj rozpustiť maslo. Hneď po rozohriatí pridaj do masla pretlačený cesnak, olivový olej, limetkovú šťavu a trošku sušeného chilli. S chilli opatrne, nesmie byť veľmi výrazné! V kuchyni ti to bude krásne rozvoniavať.
  2. Vznikla ti marináda, ktorú zamiešaj a dve minútky orestuj.
  3. Po dvoch minútach pridaj na panvičku krevety. Ak ich nemáš olúpané tak ako som nemala ani ja, krevety najskôr zamiešaj do marinády a potom ich griluj 7 minút z každej strany. Popri grilovaní ich osoľ.Ak máš olúpané krevety, určite na prípravu potrebujú menej času.
  4. Medzi tým priprav na stôl misku s vodou, do ktorej vytlač citrónovú šťavu na opláchnutie rúk. Určite to budú všetci potrebovať.
  5. Hotové krevety podávaj na šaláte pripravenom z rukoly, olivového oleja, cherry paradajok, šťavy a kôry z limetky.
  6. Chutia výborne i s tmavým pečivom a šampanským.

Tak a už mi nezostáva nič iné, iba popriať ti dobrú chuť!

Zdieľať: