Akcia čoskoro končí

Miluješ krupicovú kašu? Mám pre teba i pre tých najmenších zdravé sladké recepty

Zdieľať:

krupicova kasa s bananom

Myslím, že krupicovú kašu si každá z nás pamätá od mala. Buď ju miluješ, alebo ju nenávidíš. Ja sa priznám, prikláňam sa k tej prvej možnosti a nedám na ňu dopustiť. Veľmi dobre zasýti a niekedy si ju doprajem miesto večere, alebo na raňajky. Možno poznáš tradičný recept na prípravu kaše. Ja ti ale ukážem, ako ju pripravíš v inej verzii a predsa si zachová správnu sladkú chuť. Nezabudni ani na čerstvé ovocie, ktoré dodá zdravej sladkosti veľa vitamínov a určite aj správnu chuť.

  • Mandľová krupicová kaša

Čo budeš potrebovať a ako postupovať pri varení?

  • 2 dcl mandľového mlieka
  • 1,5 PL krupice
  • škorica mletá
  • tekutý med
  • jabĺčko

Do mandľového mlieka pridaj krupicu a na miernom ohni miešaj až kým krupica nezhustne. Jabĺčko očisti, nakrájaj na tenučké plátky a obaľ v mede. Poukladaj na hotovú horúcu kašu. Nakoniec prisyp škoricu.

  • Malinová špaldová kaša

Základné suroviny a postup

  • špaldová krupica
  • 2 hrnčeky vody
  • med
  • maslo
  • maliny
  • javorový
  • vlašské oriešky

Vodu daj do hrnca a nechaj zovrieť. Postupne pridávaj špaldovú krupicu, až kým nevznikne kaša. Do kaše pridaj malý kúsok masla spolu s čerstvými malinami, ktoré si vidličkou roztlačila. Hotovú kašu daj na tanier a posyp vlašskými orieškami nasekanými nadrobno.

  • Banánová krupicová kaša

Čo potrebuješ a ako budeš postupovať?

  • 120 ml mlieka
  • 1 PL krupice
  • 1 veľký banán

Do hrnca daj variť mlieko. Ak je horúce postupne pridaj krupicu. Miešaj až kým nezhustne. Do horúcej kaše pridaj rozmixovaný banán a celú kašu zamiešaj.

  • TOP RECEPT NA KOKOSOVÝ A ČOKOLÁDOVÝ DEZERT

Základné suroviny na kašu

  • 1/2 l mlieka
  • 6 PL krupice
  • štipka soli

Do hrnca daj mlieko. Ak je horúce pridávaj krupicu a dodaj štipku soli. Miešaj až kým kaša nezhustne. Ak máš hotovo na kokosovú variantu primiešaj ku hotovej kaši trošku kokosového cukru a strúhaného kokosu. Kašou naplň formičky a nechaj ich vychladnúť v chladničke. Po vychladnutí dezert vyklop a ozdob čerstvým ovocím.

Na čokoládovú variantu primiešaj ku uvarenej kaši roztopenú horkú čokoládu s vysokým podielom kakaa. Kašou naplň formičky, nechaj ich vychladnúť a po vychladnutí vyklop z formičiek a podávaj s ovocím.

Verím, že si z týchto variant vyberieš aspoň jednu a vyskúšaš si ju doma. Určite tieto maškrty ocenia i mamičky a ich detičky. Prajem dobrú chuť.  

Zdieľať: