Ako sme si včera v článku písali, cícer je zdravá strukovina. Určite ho nevynechávaj zo svojho jedálnička. Dokáže veľmi dobre zasýtiť a dobiť energiou a oproti ostatným strukovinám nespôsobuje plynatosť. Pre naše telo je ľahko stráviteľný. Je zdravou a výživnou potravinou i pre tehotné ženy. Čo všetko obsahuje a aký chutný šalát sa dá z neho pripraviť sa dočítaš v článku v tomto odkaze.
Dnes si pripravíme výbornú polievku.
Cícerová polievka s medvedím cesnakom
Čo budeš potrebovať?
- 400 g suchého cíceru
- 5 ks mrkvy
- 1 červená cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice tekvicového oleja
- maslo
- kari korenie
- čierne korenie
- drvená rasca
- tekvicové semienka
- medvedí cesnak
Ako budeš postupovať?
- Ako som už spomínala v prvom recepte včera, cícer namoč na noc do vody, aby zmäkol. Do hrnca daj trošku masla a pridaj na drobno pokrájanú cibuľku, pretlačený cesnačik a za hrsť mrazeného, alebo čerstvého medvedieho cesnaku. Pridaj soľ, čierne korenie a drvenú rascu. Chvíľku orestuj. V kuchyni to bude krásne rozvoniavať :)
- Pridaj mrkvu nakrájanú na kolieska, ešte chvíľku orestuj a zalej zeleninovým vývarom.
- Ak je mrkva skoro uvarená, pridaj cícer, ktorý si si uvarila podľa návodu. Hrsť cíceru si odlož nabok.
- Cícer sa varí dlhšie asi 50 minút. Ja si ho uvarím stále skôr.
- Na záver celú polievočku rozmixuj ponorným mixérom a pridaj zvyšnú hrsť cíceru.
- Polievočku ochuť tekvicovým olejom, čerstvým medvedím cesnakom a tekvicovými semienkami opraženými nasucho.
Prajem dobrú chuť!