Počula si niekedy slovíčko CARPACCIO? Ak nie, prezradím ti čo-to viac. Vyzerá na tanieri veľmi chutne a jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Čo však musíš nevyhnutne mať, je ostrý nôž a kvalitné mäso.
Za carpaccio sa dnes označuje ,,čokoľvek jedlého,, čo je nakrájané na tenučké plátky. Talianska klasika je z hovädzieho mäsa, ale aj teľacieho, zveriny a rýb (tuniak, losos), mušlí, ale i z čerstvej zeleniny (repy), alebo ovocia.
Dnes si pripravíme lososové carpaccio na 2 spôsoby.
1. CARPACCIO Z LOSOSA S BAZALKOVÝM PESTOM
Základné suroviny:- 200 g čerstvého lososa
- bazalkové pesto (bazalka, píniové oriešky, parmezán, olivový olej, soľ, čierne korenie)
- olivový olej
- rukola
- cherry paradajky
- parmezán
- morská soľ
- čerstvo namleté čierne korenie
2. CARPACCIO S CHILLI A ZÁZVOROM
Základné suroviny- 200 g lososa
- čerstvé chilli
- čerstvý zázvor
- olivový olej
- granátové jablko
- čertvá bazalka
- limetka
- kôra z limetky
- morská soľ
- čerstvo nameleté čierne korenie