Ak máš chuť na hustú, krémovú polievku našla si ten správny recept. Je naozaj chutná a trošku iná, ako ostatné klasické polievky. Je dôležité vybrať si tavený syr, ktorý máš rada, pretože sa to odrazí v chuti polievky. Zaujímavé je i podávanie v zapečenom bosniaku. Ako ju budeš servírovať, to už nechám na teba :)
Čo budeš potrebovať?
- 1 menší karfiol
- 2 mrkvy
- 1 cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 väčšie zemiaky
- olivový olej
- 1 smotana na varenie
- 1 tavený syr
- kurací alebo zeleninový vývar
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať
A ideme na varenie :)
- Do hrnca daj trošku olivového oleja a nechaj ho zohriať. Pridaj nadrobno nakrájanú cibuľku a na kolieska pokrájanú mrkvu. Trošku orestuj a k mrkve pridaj karfiol rozobratý na ružičky a petržlenovú vňať. Celé to zalej vývarom.
- Do hrnca ďalej pridaj zemiačky nakrájané na kocky a var až kým zelenina zmäkne.
- Polievku odstav zo sporáka a rozmixuj ponorným mixérom.
- Pridaj smotanu na varenie, syrokrém, čierne korenie, soľ a roztlačené strúčiky cesnaku.
- Polievku daj znova na sporák a nechaj prejsť varom.
- Podávaj s krutónkami, čerstvou petržlenovou vňaťkou alebo v zapečenom bosniaku.
Jednoduchá však? A predsa veľmi chutná. Tak vyskúšaj :)
Prajem dobrú chuť!