Akcia čoskoro končí

RECEPT: Krémovo-syrová karfiolová polievka

Zdieľať:

Karfiolová polievka so syrom

Ak máš chuť na hustú, krémovú polievku našla si ten správny recept. Je naozaj chutná a trošku iná, ako ostatné klasické polievky. Je dôležité vybrať si tavený syr, ktorý máš rada, pretože sa to odrazí v chuti polievky. Zaujímavé je i podávanie v zapečenom bosniaku. Ako ju budeš servírovať, to už nechám na teba :)

Čo budeš potrebovať?

  • 1 menší karfiol
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 väčšie zemiaky
  • olivový olej
  • 1 smotana na varenie
  • 1 tavený syr
  • kurací alebo zeleninový vývar
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať

A ideme na varenie :)

  1. Do hrnca daj trošku olivového oleja a nechaj ho zohriať. Pridaj nadrobno nakrájanú cibuľku a na kolieska pokrájanú mrkvu. Trošku orestuj a k mrkve pridaj karfiol rozobratý na ružičky a petržlenovú vňať. Celé to zalej vývarom.
  2. Do hrnca ďalej pridaj zemiačky nakrájané na kocky a var až kým zelenina zmäkne.
  3. Polievku odstav zo sporáka a rozmixuj ponorným mixérom.
  4. Pridaj smotanu na varenie, syrokrém, čierne korenie, soľ a roztlačené strúčiky cesnaku.
  5. Polievku daj znova na sporák a nechaj prejsť varom.
  6. Podávaj s krutónkami, čerstvou petržlenovou vňaťkou alebo v zapečenom bosniaku.

Jednoduchá však? A predsa veľmi chutná. Tak vyskúšaj :)

Prajem dobrú chuť!

Zdieľať: