Akcia čoskoro končí

RECEPT: Losos s avokádovo-mangovou salsou + TIP ako ho správne pripraviť

Zdieľať:

Losos s avokádovo-mangovou salsou

Losos je naozaj výborná ryba. Ak si ho už kúpiš, mala by si ho vedieť aj správne a chutne pripraviť. Ak si ale nováčik v príprave tejto rybky, dám ti zopár rád. Lososa peč len z jednej strany. Ak je skoro hotový, otoč ho, zober preč z ohňa a nechaj dôjsť. Nezbavuj ho kože, to by bola veľká škoda. Kožu trošku ponarezuj, aby sa tuk vypiekol. Na panvičke ho priprav práve z tej strany, z ktorej má kožu. Ak by si lososa nenarezala, mohlo by sa stať, že by mal horkastú chuť. Najlepšie chutí upečený medium.

Čo budeš potrebovať na dnešný recept?

Základné suroviny na lososa:

  • 4 filety lososa
  • olivový olej
  • 3 strúčiky cesnaku
  • šťava z citróna
  • maslo
  • rozmarín a tymián – čerstvé
  • soľ a čierne korenie

Postup: Na panvičku si daj troška olivového oleja. Po zohriatí pridaj lososa kožou ku oleju (kožu treba nadrezať). Lososa osoľ a okoreň čiernym korením. Pridaj čerstvý tymián, rozmarín, cesnak pokrájaný na tenké plátky a po minúte lyžicu-dve masla. Lososa pokvapkaj citrónovou šťavou. Popri pečení ho s maslom polievaj. Ak je z polovice hotový (kôrka je krásne prepečená), otoč ho na druhú stranu, daj preč zo sporáka a nechaj ho dôjsť.

Základné suroviny – avokádovo mangová salsa

  • 1 mango
  • 1 avokádo
  • 2 paradajky
  • 1/2 červenej cibule
  • 1 chilli paprička
  • limetková šťava
  • soľ

Postup: Mango, avokádo a paradajky očisti a nakrájaj na kocky. Cibuľku nadrobno spolu s chilli. Všetko spolu zamiešaj v miske, vytlač šťavu z jednej limetky, osoľ a okoreň. V chladničke nechaj vychladiť.

Hotového lososa podávaj s pripravenou salsou.

Prajem dobrú chuť!

Zdieľať: