Akcia čoskoro končí

2.časť: Vieš pripraviť polievku na studeno? Dnes pripravujeme ovocné

Zdieľať:

jahodova polievka

Včera sme si pripravovali dve chutné zeleninové polievky na studeno, dnes si pre zmenu ukážeme jednu ovocnú a druhú zeleninovo/ovocnú. Ak si si ale nestihla prečítať včerajší článok, klikni na tento odkaz, kde nájdeš recept na gazpacho a uhorkovú polievočku. Sú veľmi jednoduché na prípravu, ale hlavne zdravé rovnako ako tieto.

Avokádová polievka

Základné suroviny

  • 3 ks zrelé avokádo
  • 3 PL citrónová šťava
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 0,5 l zeleninový vývar
  • 2 PL olivového oleja
  • 250 ml sladká smotana
  • 2 PL mandľové lupene
  • 2 ks paradajok
  • bazalka, soľ a mleté čierne korenie

Postup

Vyčisti si avokádo a nakrájaj ho na menšie kúsky. Avokádo pokvapkaj citrónovou šťavou. Na panvičke nechaj rozohriať olej na ktorom orestuj cibuľku s pretlačeným cesnakom. Pridaj avokádo a vývar a nechaj ho rozvariť na kašu. Po rozvarení pridaj sladkú smotanu. Okoreň čiernym korením, osoľ a pridaj bazalku. Vypni zo sporáka, v prípade potreby rozmixuj. Paradajky nechaj v horúcej vode spariť, presuň ich do studenej vody, olúp a nakrájaj na malé kocky. Mandľové lupienky popraž na panvičke nasucho. Vychladenú polievku podávaj na tanieri s pridaním paradajok a mandľových lupienok.

Jahodová polievka

Základné suroviny

  • 600 g jahôd
  • 2 ks pomaranč
  • zázvor
  • 300 g biely grecky jogurt
  • 50 g mascarpone

Postup

Očistené jahody daj do mixéra spolu s vytlačenou šťavou z dvoch pomarančov a nastrúhaným zázvorom podľa chutí. Všetko spolu rozmixuj. Potom pridaj biely jogurt a ešte raz rozmiešaj. Podávaj na tanieri vychladenú s rozpolenými jahodami a lyžicou mascarpone.

Prajem dobrú chuť!

 

Zdieľať: