Akcia čoskoro končí

1.časť: Vieš pripraviť polievku na studeno? Dnes pripravujeme zeleninové

Zdieľať:

Gazpacho

Určite to poznáš. Vonku je horúco a ty nemáš chuť na teplé jedlo. Jesť ale predsa musíme, tak prečo si nedať niečo zdravé, svieže a hlavne nie teplé? Dnes si ukážeme dve chutné polievky, ktoré sa podávajú studené. Budú pripravené zo zeleniny. Zajtra zasa vymyslím niečo pre tie, ktoré by si dali polievočku, ale ovocnú.

Zelená polievka z uhoriek

Základné suroviny

  • 500 g šalátových uhoriek
  • 6 ks cibule
  • 3 vetvičky mäty
  • 250 ml vývaru
  • 250 ml bieleho jogurtu
  • 125 ml pochúťková kyslá smotana
  • citrónová šťava

Príprava 

Cibuľku a šalátové uhorky očisti. Uhorky nakrájaj na menšie kocky a cibule s mätou nadrobno. Zeleninu a mätu daj do jednej misky a vlej k nej vychladený vývar. Všetko spolu poriadne rozmixuj. Ak máš hotovo, sú dve možnosti. Buď polievočku nebudeš pasírovať, alebo ju ešte prepasíruješ cez sitko. Do polievky pridaj jogurt, smotanu a citrónovú šťavu. Dochuť soľou a čiernym korením. Hotovú polievku daj na hodinku do chladničky a môžeš podávať.

Gazpacho polievka plná zdravia

Základné suroviny

  • 6 paradajok, olúpaných a pokrájaných
  • 1 fialovú cibuľku nakrájanú nadrobno
  • 1 uhorku, bez jadierok nakrájanú nadrobno
  • 1 veľkú papriku (sladkú), nakrájanú nadrobno bez jadierok
  • 2 stonky celeru, nakrájané
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 PL nasekanej pažítky
  • 1 pretlačený strúčik cesnaku
  • 1/4 hrnčeka červeného vínneho octu
  • 1/4 hrnčeka olivového oleja
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 2 ČL cukru
  • soľ a čierne korenie
  • 6 kvapiek Tabasco omáčky
  • 4 hrnčeky paradajkovej šťavy (dolievať podľa potreby do požadovanej hustoty)

Príprava

Postup je jednoduchý, pretože všetky suroviny len rozmixuješ tyčovým mixérom do požadovanej konzistencie. Polievočku v nádobe uzavri a nechaj v chladničke vychladnúť.

Prajem dobrú chuť!

Zdieľať: