Akcia čoskoro končí

RECEPT: Čerstvý rukolový šalát s marinovanými hruškami

Zdieľať:

šalát s granátovým jablkom

Skvelý tip na šalát v horúce dni, kedy nemáme chuť na žiadne teplé jedlo. Je veľmi ľahký a určite ti naštartuje metabolizmus. Granátové jabĺčko je výborný antioxidant, obsahuje vitamín C a mnoho vlákniny. Píniové oriešky majú zasa blahodárny vplyv na naše cievy a znižujú hladinu cholesterolu v krvi. Čili paprička urýchľujú trávenie a vďaka tomu zrýchli metabolizmus zvýšením sekrécie žalúdočných štiav. A v neposlednom rade rukola. Obsahuje veľa vitamínov, podporuje imunitný systém, normalizuje hladinu cukru v krvi, prečisťuje cievy a dodáva energiu. Takže smelo do prípravy tejto výbornej vitamínovej bomby!

Čo budeš potrebovať? 

Základné suroviny

  • 100 g rukoly
  • 1 čili paprička
  • 2 hrušky
  • 1 granátové jablko
  • 1 červená čakanka
  • 100 g gorgonzoly
  • 20 g píniových orieškov alebo vlašských orieškov

Na dochutenie

  • olivový olej
  • balzamikový ocot
  • med
  • citrón
  • soľ a čierne korenie

Postup prípravy

Hrušku zbav lupky a vnútra. Očistené ich priprav do misky. Do trošky olivového oleja pridaj citrónovú šťavu, med a balzamikový ocot. Vytvorila si marinádu. Hrušky vsyp do hotovej marinády a nechaj ich chvíľku marinovať. Potom si rozohrej grilovaciu panvičku a z každej strany hrušky s marinádou opeč. Je na tebe, či hrušky necháš prerezané len na polovicu, alebo ich prerežeš na menšie kúsky. Rukolu a čakanku umy, osuš. Zmiešaj s hotovými hruškami, dochuť soľou a čiernym korením. Pridaj čili papričku nakrájanú na tenké plátky, rozdrvenú gorgonzolu a posyp orieškami (na sucho opečenými na panvici) a jadierkami granátového jablka.

TIP: Ak máš rada hrušky a dobrý džús, klikni si na tento odkaz, kde nájdeš výborný recept.

Prajem dobrú chuť!

Zdieľať: