Akcia čoskoro končí

Lahodné, jednoduché no zároveň noblesné koktejlové šaláty

Zdieľať:

3 druhy šalátu podávané v pohároch a fľaškách zo zavaranín

Mám pre teba inšpiráciu na tri druhy šalátov, ktoré budú podávané v pohári. Či už si zvolíš sklenený hrnček, vínový pohár na stopke, či iný servisový pohár je len na tebe. Zaujímavé je aj podávanie šalátu v malej zaváracej fľaši napríklad z detskej výživy či malých džemov. Možno sa pýtaš prečo? Pretože takéto podávanie šalátu je veľmi elegantné a krásne ukáže na stole, pretože vyniknú farby zeleniny, syru či mäska. S prestretým stolom to potom pôsobí slávnostne a s noblesou.

Krevetový šalát

  • 1 ks hlávkového šalátu
  • 200 g kreviet
  • 150 g mini mozzarella
  • 1 stonka zeleru
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 PL olivový olej

Krevetky si uvar nad parou. Či už si zvolíš parný hrniec, alebo klasiku nechám na tebe. Hlávkový šalát umy a nakrájaj na drobno. Do pohára daj na spodok šalát, pridaj pár guličiek mini mozzarella a teplé krevety. Posyp na jemno nasekanou stopkou zeleru, pridaj soľ, čierne korenie a trošku olivového oleja.

Quinoa cviklový šalát

  • 1 ks šalotky
  • 1 vetvička čerstvého tymianu
  • 1 ks uvarená cvikla
  • 200 g quinoa
  • 500 g zeleninový vývar
  • 1 hrsť sterilizovaný hrášok
  • 100 g Feta syr
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie

Na panvičku si daj olivový olej a pridaj na drobno nakrájanú šalotku, tymián, cviklu a quinou. Celú zmes dochuť soľou a čiernym korením a 5 minút orestuj. Po 5 minútach pridaj zeleninový vývar. Celú zmes var 15 minút (kým quinoa nezmekne), sem-tam premiešaj. Nakoniec pridaj hrášok, posyp rozmrveným Feta syrom. Podávaj v pohároch buď teplé, alebo vychladené. Ak by si sa chcela dozvedieť viac o tom čo je quinoa a aká je zdravá klikni na tento odkaz.

Rukolový šalát s ančovičkami

  • 1 hrsť rukoly
  • 8 ks cherry paradajky
  • parmezán
  • ančovičky podľa chuti
  • citrónová šťava
  • soľ

Rukolu a paradajky umy. Paradajky nakrájaj na drobné kocky. Na spodok pohára daj rukolu a pridaj lyžicu-dve paradajok. Paradajky s rukolou pokvapkaj citrónovou šťavou, olivovým olejom a posyp troškou soli. Pridaj ančovičky podľa chuti a navrch postrúhaný parmezán.

Dúfam, že sa ti dnešné recepty páčili. Ak áno nezabudni ich zdieľať a hlavne pripraviť ich aj doma :)

Prajem dobrú chuť!

Zdieľať: