Akcia čoskoro končí

Vyskúšaj hráškový toast s parmezánom, alebo toast s červenou cviklou a kozím syrom

jarné recepty

Zdieľať:

Hráškový toust s parmezánom

Ak máš doma veľa mrazeného hrášku a nevieš čo s ním, vyskúšaj si pripraviť hráškovú pomazánku s parmezánom. Je netradičná a má krásnu zelenú farbu. Príprava ti nezaberie veľa času. Zvládnu ju aj začiatočníci. Ak ťa naopak zaujala pomazánka s červenej cvikly a kozieho syra tiež neoľutuješ. Má ružovú farbu a chutí vynikajúco. Dnes som si pre teba pripravila dva recepty :) Tak neváhaj a vyskúšaj ich doma!

Čo budeš potrebovať na hráškový toust?

  • 100 g mrazeného hrášku
  • 20 g parmezánu
  • citrón
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie
  • čerstvá mäta

Postup prípravy:

  1. Hrášok povar približne 2 minúty v hrnci, alebo na pare. Mal by ľahko zmäknúť. Ak máš hotovo, vezmi si vidličku a hrášok popretláčaj, alebo ak máš hmoždiar skús to s ním spolu s pridaním čerstvej mäty. Hrášok a mäta musia byť hotové na ,,kašu,, Niekomu vadia lupky z hrášku. Ak aj tebe, stačí si hrášok prepasírovať cez sitko.
  2. Pridaj najemno nastrúhaný syr (parmezán) a 1/2 lyžice olivového oleja.
  3. Citrón si prerež na polovicu a podľa chutí pokvapkaj citrónovou šťavou, dochuť soľou a čiernym korením.
  4. Všetko spolu premiešaj.
  5. Pomazánku podávaj na hotovej topinke, ktorú potri cesnakom. Pomazánka najlepšie chutí keď je topinka ešte teplá a krásne vonia za cesnakom.

Druhým receptom je toast s červenou cviklou a kozím syrom.

  • 100 g uvarenej červenej cvikly
  • 1 jarnú cibuľku
  • 1 lyžička balzamikového octa
  • 50 g lučiny
  • soľ
  • kozí syr, rukola a vlašské oriešky

Postup prípravy:

  1. Uvarenú cviklu nastrúhaj na jemno.
  2. Ku cvikle pridaj nakrájanú jarnú cibuľku.
  3. Primiešaj balsamikový ocot, lučinu a dochuť soľou.
  4. Všetko spolu krásne premiešaj.
  5. Podávaj na topinke spolu s plátkom kozieho syra, rukolou a vlašským orieškom.

Prajem dobrú chuť!

 

Zdieľať: