Ak máš doma veľa mrazeného hrášku a nevieš čo s ním, vyskúšaj si pripraviť hráškovú pomazánku s parmezánom. Je netradičná a má krásnu zelenú farbu. Príprava ti nezaberie veľa času. Zvládnu ju aj začiatočníci. Ak ťa naopak zaujala pomazánka s červenej cvikly a kozieho syra tiež neoľutuješ. Má ružovú farbu a chutí vynikajúco. Dnes som si pre teba pripravila dva recepty :) Tak neváhaj a vyskúšaj ich doma!
Čo budeš potrebovať na hráškový toust?
- 100 g mrazeného hrášku
- 20 g parmezánu
- citrón
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
- čerstvá mäta
Postup prípravy:
- Hrášok povar približne 2 minúty v hrnci, alebo na pare. Mal by ľahko zmäknúť. Ak máš hotovo, vezmi si vidličku a hrášok popretláčaj, alebo ak máš hmoždiar skús to s ním spolu s pridaním čerstvej mäty. Hrášok a mäta musia byť hotové na ,,kašu,, Niekomu vadia lupky z hrášku. Ak aj tebe, stačí si hrášok prepasírovať cez sitko.
- Pridaj najemno nastrúhaný syr (parmezán) a 1/2 lyžice olivového oleja.
- Citrón si prerež na polovicu a podľa chutí pokvapkaj citrónovou šťavou, dochuť soľou a čiernym korením.
- Všetko spolu premiešaj.
- Pomazánku podávaj na hotovej topinke, ktorú potri cesnakom. Pomazánka najlepšie chutí keď je topinka ešte teplá a krásne vonia za cesnakom.
Druhým receptom je toast s červenou cviklou a kozím syrom.
- 100 g uvarenej červenej cvikly
- 1 jarnú cibuľku
- 1 lyžička balzamikového octa
- 50 g lučiny
- soľ
- kozí syr, rukola a vlašské oriešky
Postup prípravy:
- Uvarenú cviklu nastrúhaj na jemno.
- Ku cvikle pridaj nakrájanú jarnú cibuľku.
- Primiešaj balsamikový ocot, lučinu a dochuť soľou.
- Všetko spolu krásne premiešaj.
- Podávaj na topinke spolu s plátkom kozieho syra, rukolou a vlašským orieškom.
Prajem dobrú chuť!