Túto kašu zvládneš raz-dva a pri tom nebudeš musieť ani stáť pri šporáku. Ovocie ktoré som využila ja, môžeš samozrejme zameniť za iné. Mne najviac chutia jahody. Verím, že si tento recept vyskúšaš a možno aj ty spestríš svoj jedálniček novými chuťami. Tak šup šup do prípravy ovsenej kaše.
Základné suroviny
- 4 lyžice ovsených vločiek
- 4 lyžice mlieka
- 6 lyžíc bieleho bio jogurtu
- 1 a 1/2 lyžičky semienok chia
- štvrť lyžičky vanilkového extraktu
- 1 lyžica jahodového džemu, verím, že domáceho :-)
- štvrť hrnčeka sladkých jahôd
Príprava a postup
Priprav si fľašku, ktorú bežne využívaš na zaváranie.
- Ovsené vločky nasyp do sklíčka na zaváranie.
- Pridaj mlieko (vyskúšaj mandľové, kokosové či pšeničné), chia semienka, jogurt. Sladkú chuť vytvoríš domácim džemom, alebo dobrým medom.
- Sklíčko uzavri, a pretrep. Následne otvor a pridaj jahody. Sklíčko opäť uzavri a nechaj celú noc v chladničke. Vločky krásne nasiaknu a zmäknú.
- Táto kaša ti v chladničke vydrží 2 až 3 dni.
Prajem sladké a chutné papanie :-)