Akcia čoskoro končí

RECEPT: Zapekané šampiňóny s kuskusom

Zdieľať:

Na tento recept použi celozrnný kuskus. Je zdravší ako biely. Obsahuje viac vlákniny, minerálnych látok a je jednoduchšie stráviteľný.

Pripravila som si pre teba recept, ktorý je zaujímavý. Určite ti bude chutiť!

Základné suroviny

  • 10 ks veľkých šampiňónov
  • 130 g dusenej šunky
  • 1/2 pór
  • 2 PL olivový olej
  • 1/2 hrnčeka kuskus
  • vývar z polievky
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 60 g syr (tvrdý podľa vlastného výberu)
  • soľ, čierne korenie, sušený – čerstvý cesnak

Príprava, postup a zapekanie….

  1. Šampiňóny umy, očisti a hlúbiky odrež. Tie nakrájaj na menšie kúsky.
  2. Kuskus zalej horúcim vývarom tak, aby vývar presahoval 0,5 cm nad kuskus. Misku zakry potravinovou fóliou a kuskus nechaj napučať. Za 5 minút by mal byť hotový, ešte ho môžeš dochutiť soľou, čiernym korením a olivovým olejom.
  3. Na panvičku si daj olivový olej. Po zohriatí pridaj na tenko nakrájaný pórik a cibuľku. Chvíľku orestuj a pridaj hlúbiky šampiňónov a dusenú šunku pokrájanú na drobno. Na záver dochuť sušeným, alebo ešte lepšie čerstvým pretlačeným cesnakom, čerstvou petržlenovou vňaťou a soľou. Túto zmes zmiešaj s kuskusom.
  4. Do zapekacej misky vlož šampiňóny, tie naplň pripravenou zmesou a nechaj ich zapekať v rúre cca. 18 minút pri 170 stupňoch. Pri posledných 5 minútach na šampiňóny pridaj nastrúhaný syr.
  5. Hotovo!

TIP: Ak máš možnosť, kúp si šampiňóny určené na grilovanie. Sú naozaj veľké a dajú sa ľahko plniť. Dnes ich zoženieš všade vo väčších obchodoch.

Prajem dobrú chuť! 

kuskusom plnené sampinony

Zdieľať: